Lexikon
Adobo Filippínó
Adobo Porto Rico
Advieh Fűszerkeverék
Agar-agar
Aji Amarillo Chili
Ajwain, Ajowan
Aka Miso - Vörös Mizo
al dente
Alaea Só Hawaii-ról
Alaplé
Amchoor, amcur, amkur, amchur
Amerikai Barbecue Grillfűszer, Kansas-i
Amerikai Barbecue Grillfűszer, Texas-i
Ancho Chili
Andalúz Fűszerkeverék
Ánizsmag
Arab Hétfűszer keverék
Aranydurbincs
Arbutus - Szamócafa gyümölcs
Asafoetida, Hing
Ashanti bors
Awase Miso - Vegyes Mizo
Azték fűszerkeverék
Agar-agar
Zselésítőanyag, nevezik még "Japán habnak", "Ceyloni habnak" is. Az Agar-agar port sütéshez használjuk zselatin helyett. Algából készítik, 100%-ban növényi alapú. 1 tasakból 3 liternyi agar-agar puding lesz, édesítve azonnal fogyasztható is, mint zselé vagy puding. Legjobban érvényesül töltelékként tortában tortalapok között.
Felhasználási javaslat: zselatin helyett édességekben, tortákban, tetszőlegesen színezhetjük, pl. céklaporral, de használható sűrítőanyagként is levesekben, szószokban, lekvárokban befőzésnél. A japánok krémlevesekben is előszeretettel főzik sűrítőanyagként.
hírlevél feliratkozás
Loading...
Keresés