Keresés

recept termék 

Főmenü

Lexikon

Adobo Almagro   
Adobo Filippínó   
Adobo Porto Rico   
Advieh Fűszerkeverék   
Agar-agar   
Aji Amarillo Chili   
Ajwain, Ajowan   
Aka Miso - Vörös Mizo   
al dente   
Alaea Só Hawaii-ról   
Alaplé   
Amchoor, amcur, amkur, amchur   
Amerikai Barbecue Grillfűszer, Kansas-i   
Amerikai Barbecue Grillfűszer, Texas-i   
Ancho Chili   
Andalúz Fűszerkeverék   
Ánizsmag   
Arab Hétfűszer keverék   
Aranydurbincs   
Arbutus - Szamócafa gyümölcs   
Asafoetida, Hing   
Ashanti bors   
Awase Miso - Vegyes Mizo   
Azték fűszerkeverék   


Agar-agar

Zselésítőanyag, nevezik még "Japán habnak", "Ceyloni habnak" is. Az Agar-agar port sütéshez használjuk zselatin helyett. Algából készítik, 100%-ban növényi alapú. 1 tasakból 3 liternyi agar-agar puding lesz, édesítve azonnal fogyasztható is, mint zselé vagy puding. Legjobban érvényesül töltelékként tortában tortalapok között.

Felhasználási javaslat: zselatin helyett édességekben, tortákban, tetszőlegesen színezhetjük, pl. céklaporral, de használható sűrítőanyagként is levesekben, szószokban, lekvárokban befőzésnél. A japánok krémlevesekben is előszeretettel főzik sűrítőanyagként.

Kérdezz minket! Kérdezz minket!