Keresés

recept termék 

Főmenü

Lexikon

Adobo Almagro   
Adobo Filippínó   
Adobo Porto Rico   
Advieh Fűszerkeverék   
Agar-agar   
Aji Amarillo Chili   
Ajwain, Ajowan   
Aka Miso - Vörös Mizo   
al dente   
Alaea Só Hawaii-ról   
Alaplé   
Amchoor, amcur, amkur, amchur   
Amerikai Barbecue Grillfűszer, Kansas-i   
Amerikai Barbecue Grillfűszer, Texas-i   
Ancho Chili   
Andalúz Fűszerkeverék   
Ánizsmag   
Arab Hétfűszer keverék   
Aranydurbincs   
Arbutus - Szamócafa gyümölcs   
Asafoetida, Hing   
Ashanti bors   
Awase Miso - Vegyes Mizo   
Azték fűszerkeverék   


Ashanti bors

Az Ashanti bors, vagy másnéveb Guineai bors az egyetlen borsfajta, amely Afrikából származik, pontosabban Nyugat-Afrikából. Nevezik még Grains of Paradise (Édenmag) borsnak, Benin borsnak, Hamis Kubeba borsnak, Guineai Kubeba borsnak, és még sok helyi neve is van. Íze hasonló a Kubeba borséhoz, de nem annyira keserű, frissebb, gyógynövényesebb a jellege. 

Felhasználási javaslat: Klasszikus afrikai raguk, pörköltek fűszerezésére használják. Nálunk is a paprikások, pörköltek ízesítésére a legalkalmasabb. Kissé csípős, ezért kis adagokban törjük meg mozsárban, és így használjuk az ételekben. Levesek, főtt rizsek finom ízesítője. A Berbere és a Tunéziai Ötfűszer keverékben is gyakran ez a fajta bors van.

Kérdezz minket! Kérdezz minket!