Lexikon
Adobo Filippínó
Adobo Porto Rico
Advieh Fűszerkeverék
Agar-agar
Aji Amarillo Chili
Ajwain, Ajowan
Aka Miso - Vörös Mizo
al dente
Alaea Só Hawaii-ról
Alaplé
Amchoor, amcur, amkur, amchur
Amerikai Barbecue Grillfűszer, Kansas-i
Amerikai Barbecue Grillfűszer, Texas-i
Ancho Chili
Andalúz Fűszerkeverék
Ánizsmag
Arab Hétfűszer keverék
Aranydurbincs
Arbutus - Szamócafa gyümölcs
Asafoetida, Hing
Ashanti bors
Awase Miso - Vegyes Mizo
Azték fűszerkeverék
Ashanti bors
Az Ashanti bors, vagy másnéveb Guineai bors az egyetlen borsfajta, amely Afrikából származik, pontosabban Nyugat-Afrikából. Nevezik még Grains of Paradise (Édenmag) borsnak, Benin borsnak, Hamis Kubeba borsnak, Guineai Kubeba borsnak, és még sok helyi neve is van. Íze hasonló a Kubeba borséhoz, de nem annyira keserű, frissebb, gyógynövényesebb a jellege.
Felhasználási javaslat: Klasszikus afrikai raguk, pörköltek fűszerezésére használják. Nálunk is a paprikások, pörköltek ízesítésére a legalkalmasabb. Kissé csípős, ezért kis adagokban törjük meg mozsárban, és így használjuk az ételekben. Levesek, főtt rizsek finom ízesítője. A Berbere és a Tunéziai Ötfűszer keverékben is gyakran ez a fajta bors van.
hírlevél feliratkozás
Loading...
Keresés