Keresés

recept termék 

Főmenü

Lexikon

Adobo Almagro   
Adobo Filippínó   
Adobo Porto Rico   
Advieh Fűszerkeverék   
Agar-agar   
Aji Amarillo Chili   
Ajwain, Ajowan   
Aka Miso - Vörös Mizo   
al dente   
Alaea Só Hawaii-ról   
Alaplé   
Amchoor, amcur, amkur, amchur   
Amerikai Barbecue Grillfűszer, Kansas-i   
Amerikai Barbecue Grillfűszer, Texas-i   
Ancho Chili   
Andalúz Fűszerkeverék   
Ánizsmag   
Arab Hétfűszer keverék   
Aranydurbincs   
Arbutus - Szamócafa gyümölcs   
Asafoetida, Hing   
Ashanti bors   
Awase Miso - Vegyes Mizo   
Azték fűszerkeverék   


Adobo Porto Rico

A Porto Rico Adobo változatot, a fűszeretett sózást, gazdagon megszórva, bedörzsölve a húst, sütés, grillezés, roston sütés előtt használják. Két fajta Adobo létezik a szigeten, a nedves Adobo, az „Adobo Mojado”, tartalmaz fokhagymát, olíva olajt, sót, feketebor- sot, oregano-t, citromlevet vagy ecetet, vagy mindkettőt keverve. Jobban elterjedt viszont a száraz Adobo használata, az „Adobo Seco”, ami tartalmaz fokhagymaport, hagymaport, sót, borsot, szárított oregano-t, és legtöbbször szárított citromhéjat is. Egyik variációból sem hiányozhat a chili, egy helyi csípős fajta.

Felhasználási javaslat: Grillezett, roston sült, rántott húsok, mint pl. csirke, kecske, marha, sertés,tengeri herkentyűk, halak, rákok, languszták fűszerezésére használják. Párolt, vagy grillezett zöldségfélék fűszerezésére. Jól illik savanykás gyümölcsös ételekbe, pl. ananász, mangó, stb.

Hol használják: Puerto Rico, Karibi térség

Kérdezz minket! Kérdezz minket!