Lexikon
Adobo Filippínó
Adobo Porto Rico
Advieh Fűszerkeverék
Agar-agar
Aji Amarillo Chili
Ajwain, Ajowan
Aka Miso - Vörös Mizo
al dente
Alaea Só Hawaii-ról
Alaplé
Amchoor, amcur, amkur, amchur
Amerikai Barbecue Grillfűszer, Kansas-i
Amerikai Barbecue Grillfűszer, Texas-i
Ancho Chili
Andalúz Fűszerkeverék
Ánizsmag
Arab Hétfűszer keverék
Aranydurbincs
Arbutus - Szamócafa gyümölcs
Asafoetida, Hing
Ashanti bors
Awase Miso - Vegyes Mizo
Azték fűszerkeverék
Amerikai Barbecue Grillfűszer, Texas-i
A Dél-keleti Amerikai Államokban tipikusan a már-már Tex-Mex ízesítésű húsételeket fogyasztják előszeretettel. Az Amarikai Barbecue Grillfűszerkeverék tartalmaz szinte mindíg chilit, paprikát, (néha füstölt paprikát), cayenne-t, fokhagymát, vöröshagymát, mustármagot, koriandert, sót, feketeborsot, oregano-t, barnacukrot, és gyakran egzotikus hozzávalókat is, mint kakaóport vagy fahéjat. A Barbecue sütési módszer a grillezés és a füstölés közötti hús elkészítési módszer, alacsony, 110-130 C-on sütve.
Felhasználási javaslat: A Déli Államokban inkább a komoly Barbecue-zést alkalmazzák előszeretettel, több órán át sütve a húst, erre kiválóan alkalmas ez a fűszerkeverék, legyen az bármilyen hús, marha, sertés, csirke, vad.
Hol használják: Egyesült Államok, Kanada
hírlevél feliratkozás
Keresés