Lexikon
Adobo Filippínó
Adobo Porto Rico
Advieh Fűszerkeverék
Agar-agar
Aji Amarillo Chili
Ajwain, Ajowan
Aka Miso - Vörös Mizo
al dente
Alaea Só Hawaii-ról
Alaplé
Amchoor, amcur, amkur, amchur
Amerikai Barbecue Grillfűszer, Kansas-i
Amerikai Barbecue Grillfűszer, Texas-i
Ancho Chili
Andalúz Fűszerkeverék
Ánizsmag
Arab Hétfűszer keverék
Aranydurbincs
Arbutus - Szamócafa gyümölcs
Asafoetida, Hing
Ashanti bors
Awase Miso - Vegyes Mizo
Azték fűszerkeverék
Andalúz Fűszerkeverék
Az Andalúz fűszerkeverékeket két meghatározó hatás érte, egyrészt az arab/mór, másrészt a Dél-Európai, mediterrán íz világ alakította. Mindennapi a „pinchos” fogyasztása, ami egy grillezett saslikszerű húsos falatka, megha- tározó fűszerezéssel. A hidegen tálalt Gaspacho levest is így fűszerezik. Fő hozzávalók: paprika (gyakran füstölt), bors, gyömbér, mustármag, fohagyma, ánizs, római kömény, só, koriander, oregano, babér és nem hiányozhat a sáfrány sem.
Felhasználási javaslat: Grillezett, roston sült és sült húsok fűszerezésére, mindenféle húsos-zöldséges raguk, levesek ízesí- tésére. Kolbászok, több paprikával kiegészítve, húsgolyók (pilotas), gyökérzöldségek, csicseribor- sós fogások, tojásételek, bárány-, kecske-, sertés- és szárnyas húsból készült ételek ízesítésére.
Hol használják: Spanyolország, Portugália
hírlevél feliratkozás
Keresés