Keresés

recept termék 

Főmenü

Lexikon

Adobo Almagro   
Adobo Filippínó   
Adobo Porto Rico   
Advieh Fűszerkeverék   
Agar-agar   
Aji Amarillo Chili   
Ajwain, Ajowan   
Aka Miso - Vörös Mizo   
al dente   
Alaea Só Hawaii-ról   
Alaplé   
Amchoor, amcur, amkur, amchur   
Amerikai Barbecue Grillfűszer, Kansas-i   
Amerikai Barbecue Grillfűszer, Texas-i   
Ancho Chili   
Andalúz Fűszerkeverék   
Ánizsmag   
Arab Hétfűszer keverék   
Aranydurbincs   
Arbutus - Szamócafa gyümölcs   
Asafoetida, Hing   
Ashanti bors   
Awase Miso - Vegyes Mizo   
Azték fűszerkeverék   


Andalúz Fűszerkeverék

Az Andalúz fűszerkeverékeket két meghatározó hatás érte, egyrészt az arab/mór, másrészt a Dél-Európai, mediterrán íz világ alakította. Mindennapi a „pinchos” fogyasztása, ami egy grillezett saslikszerű húsos falatka, megha- tározó fűszerezéssel. A hidegen tálalt Gaspacho levest is így fűszerezik. Fő hozzávalók: paprika (gyakran füstölt), bors, gyömbér, mustármag, fohagyma, ánizs, római kömény, só, koriander, oregano, babér és nem hiányozhat a sáfrány sem.

Felhasználási javaslat: Grillezett, roston sült és sült húsok fűszerezésére, mindenféle húsos-zöldséges raguk, levesek ízesí- tésére. Kolbászok, több paprikával kiegészítve, húsgolyók (pilotas), gyökérzöldségek, csicseribor- sós fogások, tojásételek, bárány-, kecske-, sertés- és szárnyas húsból készült ételek ízesítésére.

Hol használják: Spanyolország, Portugália

Kérdezz minket! Kérdezz minket!