Lexikon
Adobo Filippínó
Adobo Porto Rico
Advieh Fűszerkeverék
Agar-agar
Aji Amarillo Chili
Ajwain, Ajowan
Aka Miso - Vörös Mizo
al dente
Alaea Só Hawaii-ról
Alaplé
Amchoor, amcur, amkur, amchur
Amerikai Barbecue Grillfűszer, Kansas-i
Amerikai Barbecue Grillfűszer, Texas-i
Ancho Chili
Andalúz Fűszerkeverék
Ánizsmag
Arab Hétfűszer keverék
Aranydurbincs
Arbutus - Szamócafa gyümölcs
Asafoetida, Hing
Ashanti bors
Awase Miso - Vegyes Mizo
Azték fűszerkeverék
Arab Hétfűszer keverék
Az Arab Hétfűszer Marokkótól Pakisztánig használják ezt az általános, mindennapi fűszerkeveréket. Az íze viszont nem mindennapi: mély, meleg, illatos, nem mindig csípős, nagyon kellemes, hangulatjavító fűszerkeverék. Ha nincs módunkban beszerezni egy több száz éves családi keverési receptet, elégedjünk meg a megvásárolható keverékkel, amely tartalmaz: feketeborsot, paprikát, római köményt, koriandert, szegfűborsot, szerecsendiót, fahéjat és kardamom-t. A törökök mindig adnak hozzá jó csípős Aleppo chilit, paprika helyett.
Felhasználási javaslat: A húst jól dörzsöljük be ezzel a keverékkel, mielőtt ragut készítenénk belőle, vagy ha roston sütnénk, grilleznénk, akkor olíva olajjal keverve képezzünk egy olajos dörzsfűszert. Ha párolt zöldséges ételt készítünk belőle, akkor pároljuk együtt a zöldségekkel. Sütés közben a halra szórva meglepően finom ízt ad.
Hol használják: Észak-Afrika, Közel-Kelet, Perzsa-öböl
hírlevél feliratkozás
Keresés