Keresés

recept termék 

Főmenü

Lexikon

Bafat Masala, Bafat Pito   
Baharat fűszerkeverék   
Baharati Kebap   
Balkán Fűszerkeverék   
Balti Curry Fűszerkeverék   
Bami Goreng Fűszerkeverék   
Basmati rizs   
Béarnaise szósz   
Benin bors   
Berbere fűszerkeverék   
Bird's Eye Chili   
Biryani Masala   
Bombay Masala Fűszerkeverék   
Borókabogyó   
Borsikafű   
Borsmenta   
Bouillon, Fond   
Bouqet Garni fűszerkeverék   
Brazil Fűszerkeverék   
Bruschetta   
Bulgogi - Koreai BBQ   


Baharati Kebap

Ha az amerikaiaknak a hamburger, akkor az európaiaknak inkább a kebap. Legalábbis ha egy nagyváros éjszakáját járjuk, és a buli utáni fiatalok étkezéseit figyeljük. Régóta létezik, függőleges formában viszont csak kb. 100-120 éve, Hacı İskender nevű török vendéglátósnak köszönhetően. A jelenlegi fűszerezést is neki köszönhetjük, kisebb-nagyobb változtatásokkal. Ahhoz, hogy az eredeti ízt belevarázsoljuk a sült húsba, nem kell egymásra rakni a szeletelt húst, és apránként levagdosni belőle. Elég ha az ízesítés ről, a sütésről, a köretről és a pita kenyérről gondoskodunk, és máris élvezhetjük a Kebap ízét, ráadásul ízfokozók nélkül.

Felhasználási javaslat: Szeletelt, sült húsok, mint pl. bárány, marha, sertés, vagy szárnyas (tawuq), sőt még halak ízesítésére is, de raguk, levesek fűszerezésére is kiváló. A darált hamburger húsba keverve, nem nyugatra, hanem keletre visz az íz világ. Próbáljuk ki pizzán is ezt a keveréket.

Hol használják: Törökország, Közel-Kelet, Egyiptom

Kérdezz minket! Kérdezz minket!