Keresés

recept termék 

Főmenü

Lexikon

Bafat Masala, Bafat Pito   
Baharat fűszerkeverék   
Baharati Kebap   
Balkán Fűszerkeverék   
Balti Curry Fűszerkeverék   
Bami Goreng Fűszerkeverék   
Basmati rizs   
Béarnaise szósz   
Benin bors   
Berbere fűszerkeverék   
Bird's Eye Chili   
Biryani Masala   
Bombay Masala Fűszerkeverék   
Borókabogyó   
Borsikafű   
Borsmenta   
Bouillon, Fond   
Bouqet Garni fűszerkeverék   
Brazil Fűszerkeverék   
Bruschetta   
Bulgogi - Koreai BBQ   


Béarnaise szósz

Ezt a szósz féleséget főleg sült húsokkal szokásos tálalni. Finomított vaj és tojássárgája, valamint fehérbor ecet a hozzávalói, ízesítve fűszerekkel. Úgy tartják, hogy a Hollandi szósz szülötte. A külömbség a fűszerezésben van. A Béarneise-ben találhatunk salotta hagymát, snidlinget, feketeborsot, tárkonyt, míg a Hollandi szószban citromlevet vagy fehérbort. A nevét a francia Béarn megyéről kapta.

Elkészítése: a salotta (mogyoró) hagymát aprítjuk, a fehérbor ecettel és egy kevés vízzel egy serpenyőben lassú tűzön főzzük, amíg a hagyma megpuhul, és az összes folyadék elfő. A lábast lehűtjük (vízbe süllyesztve), és botmixeres keverés mellett, hozzáöntjük a tojássárgákat. Addig mixereljük, míg krémesedni kezd, majd hozzáadjuk a sót, a borsot és a mustárt (dijonit). Apránként hozzáöntjük az olvasztott vajat, és tovább mixereljük. 

Kérdezz minket! Kérdezz minket!