Lexikon
Baharat fűszerkeverék
Baharati Kebap
Balkán Fűszerkeverék
Balti Curry Fűszerkeverék
Bami Goreng Fűszerkeverék
Basmati rizs
Béarnaise szósz
Benin bors
Berbere fűszerkeverék
Bird's Eye Chili
Biryani Masala
Bombay Masala Fűszerkeverék
Borókabogyó
Borsikafű
Borsmenta
Bouillon, Fond
Bouqet Garni fűszerkeverék
Brazil Fűszerkeverék
Bruschetta
Bulgogi - Koreai BBQ
Brazil Fűszerkeverék
A brazil étrend fontos része a hús, melyet fogyasztanak rostonsültként, grillezve, raguban főve, darált fasírtszerűen készítve, vagy kolbászként. Ehhez köretként a rizs , a krumpli, manioka, vagy a bab van tálalva. Közelebb a tengerhez, a különféle halak, rákok és egyéb herkentyűk kerülnek az asztalra. A fűszerkeveréket, ezekhez a fogásokhoz, fokhagymából, korianderből, mustármagból, petrezselyemből, kakukkfűből, chiliből, gyömbérből, és helyi különlegességekből, mint a Jambu, állítják össze.
Felhasználási javaslat: Húsokhoz, legyen az sütve, grillezve, nyárson sütve, vagy raguban, pörköltben. Babételekhez, lencseételekhez, grillezett zöldségekhez, gombaételekhez is finom. Marinádnak/pácnak is kiváló csirkéhez, marha steak-hez, a „churrasco”-hoz, sertéshez. Fűszerezhetünk vele kolbászt, hurkát.
Hol használják?: Brazília
hírlevél feliratkozás
Keresés