Keresés

recept termék 

Főmenü

Lexikon

Bafat Masala, Bafat Pito   
Baharat fűszerkeverék   
Baharati Kebap   
Balkán Fűszerkeverék   
Balti Curry Fűszerkeverék   
Bami Goreng Fűszerkeverék   
Basmati rizs   
Béarnaise szósz   
Benin bors   
Berbere fűszerkeverék   
Bird's Eye Chili   
Biryani Masala   
Bombay Masala Fűszerkeverék   
Borókabogyó   
Borsikafű   
Borsmenta   
Bouillon, Fond   
Bouqet Garni fűszerkeverék   
Brazil Fűszerkeverék   
Bruschetta   
Bulgogi - Koreai BBQ   


Brazil Fűszerkeverék

A brazil étrend fontos része a hús, melyet fogyasztanak rostonsültként, grillezve, raguban főve, darált fasírtszerűen készítve, vagy kolbászként. Ehhez köretként a rizs , a krumpli, manioka, vagy a bab van tálalva. Közelebb a tengerhez, a különféle halak, rákok és egyéb herkentyűk kerülnek az asztalra. A fűszerkeveréket, ezekhez a fogásokhoz, fokhagymából, korianderből, mustármagból, petrezselyemből, kakukkfűből, chiliből, gyömbérből, és helyi különlegességekből, mint a Jambu, állítják össze.

Felhasználási javaslat: Húsokhoz, legyen az sütve, grillezve, nyárson sütve, vagy raguban, pörköltben. Babételekhez, lencseételekhez, grillezett zöldségekhez, gombaételekhez is finom. Marinádnak/pácnak is kiváló csirkéhez, marha steak-hez, a „churrasco”-hoz, sertéshez. Fűszerezhetünk vele kolbászt, hurkát.

Hol használják?: Brazília

Kérdezz minket! Kérdezz minket!