Keresés

recept termék 

Főmenü

Lexikon

Cajun, vagy Cayun   
Cannelloni Tészta   
Cayenne Bors   
Chaat Masala Fűszerkeverék   
Chai Masala Fűszerkeverék   
Chai Masala Fűszerkeverék   
Chaimen, az örmény keverék   
Chakalaka Fűszerkeverék   
Chana Dhal, Chana Dal   
Chana Masala Fűszerkeverék   
Char Masala Fűszerkeverék   
Charmoula, Chermoula Fűszerkeverék   
Chili - Guntur Sannam   
Chimichurri Fűszerkeverék   
Chipotle Morita Chili    
Chow Mein   
Colombo Curry   
Creol, Creole Fűszerkeverék   
Csevapcsicsi Fűszerkeverék   
Csillagánizs   
Csipkebogyó olaj   
Csombor   
Csubrica Fűszerkeverék   
Curry Fűszerkeverék   
Curry levelek   


Csillagánizs

A Csillagánizs használják biryani és masala chai készítésénél az egész indiai szubkontinensen. Széles körben használják a kínai-, és az indiai konyhában, ahol az egyik fő összetevője a garam masalának, de a legtöbb  ázsiai országokban is használják. A csillagánizs az egyik fő összetevője a hagyományos öt fűszer keveréknek a kínai konyhában. Egy nagyon fontos alapanyaga a PHO-nak, a vietnami tésztás levesnek. A húsos ételekben fokozza a hús ízét.

Felhasználási javaslat: Különleges kámforos, ánizsos íze miatt kiválóan alkalmas sütemények, gyümölcslevesek, kompótok, édes borok, forralt borok, puncsok, teák készítéséhez. Húsos raguk, különleges főzelékek, levesek fűszere.

Kérdezz minket! Kérdezz minket!