Lexikon
Cannelloni Tészta
Cayenne Bors
Chaat Masala Fűszerkeverék
Chai Masala Fűszerkeverék
Chai Masala Fűszerkeverék
Chaimen, az örmény keverék
Chakalaka Fűszerkeverék
Chana Dhal, Chana Dal
Chana Masala Fűszerkeverék
Char Masala Fűszerkeverék
Charmoula, Chermoula Fűszerkeverék
Chili - Guntur Sannam
Chimichurri Fűszerkeverék
Chipotle Morita Chili
Chow Mein
Colombo Curry
Creol, Creole Fűszerkeverék
Csevapcsicsi Fűszerkeverék
Csillagánizs
Csipkebogyó olaj
Csombor
Csubrica Fűszerkeverék
Curry Fűszerkeverék
Curry levelek
Chipotle Morita Chili
A Chipotle Morita Chili egy szárítva füstölt chili fajta, melyet Japapeno paprikából készítenek. Maga a Chipotle füsztölt paprikát jelent, a Morita a színére utal, mely mélyvörös-barnás. A szárítás gödrökben történik, pekándió fa égetésével. Ez az eljárás adja az utánozhatatlan, jellegzetes ízét, füstös zamatát. A szárítás alatt a Japapeno 1/5-re szárad vissza. Közepes-erős a csípőssége.
Felhasználási javaslat: Páclevekben húsok, babok, lencsék készítésére. Főtt és sült, grillezett húsokhoz, mártások, szószok, levesek, pörköltek, raguk készítéséhez. A főzelékek kellemesen csípős, füstös jelleget kapnak ettől. Felhasználás előtt töröljük át, távolítsuk el a szárát, magjait, majd vágjuk ketté. Pirítsuk szárazon egy kis ideig a serpenyőben, szabadítsuk fel az aromákat, és áztassuk forró vízbe 15 percre. Ezután turmixoljuk pépesre, és így használjuk az ételekben, vagy sült/grillezett húsok mellé mártogató szósznak. Ha szárazon szeretnénk felhasználni, csíkozzuk fel a chilit.
Scoville skála értéke: 3.000-10.000
hírlevél feliratkozás
Keresés