Keresés

recept termék 

Főmenü

Lexikon

Cajun, vagy Cayun   
Cannelloni Tészta   
Cayenne Bors   
Chaat Masala Fűszerkeverék   
Chai Masala Fűszerkeverék   
Chai Masala Fűszerkeverék   
Chaimen, az örmény keverék   
Chakalaka Fűszerkeverék   
Chana Dhal, Chana Dal   
Chana Masala Fűszerkeverék   
Char Masala Fűszerkeverék   
Charmoula, Chermoula Fűszerkeverék   
Chili - Guntur Sannam   
Chimichurri Fűszerkeverék   
Chipotle Morita Chili    
Chow Mein   
Colombo Curry   
Creol, Creole Fűszerkeverék   
Csevapcsicsi Fűszerkeverék   
Csillagánizs   
Csipkebogyó olaj   
Csombor   
Csubrica Fűszerkeverék   
Curry Fűszerkeverék   
Curry levelek   


Chipotle Morita Chili

A Chipotle Morita Chili egy szárítva füstölt chili fajta, melyet Japapeno paprikából készítenek. Maga a Chipotle füsztölt paprikát jelent, a Morita a színére utal, mely mélyvörös-barnás. A szárítás gödrökben történik, pekándió fa égetésével. Ez az eljárás adja az utánozhatatlan, jellegzetes ízét, füstös zamatát. A szárítás alatt a Japapeno 1/5-re szárad vissza. Közepes-erős a csípőssége.

Felhasználási javaslat: Páclevekben húsok, babok, lencsék készítésére. Főtt és sült, grillezett húsokhoz, mártások, szószok, levesek, pörköltek, raguk készítéséhez. A főzelékek kellemesen csípős, füstös jelleget kapnak ettől. Felhasználás előtt töröljük át, távolítsuk el a szárát, magjait, majd vágjuk ketté. Pirítsuk szárazon egy kis ideig a serpenyőben, szabadítsuk fel az aromákat, és áztassuk forró vízbe 15 percre. Ezután turmixoljuk pépesre, és így használjuk az ételekben, vagy sült/grillezett húsok mellé mártogató szósznak. Ha szárazon szeretnénk felhasználni, csíkozzuk fel a chilit.

Scoville skála értéke: 3.000-10.000

Kérdezz minket! Kérdezz minket!