Keresés

recept termék 

Főmenü

Lexikon

Cajun, vagy Cayun   
Cannelloni Tészta   
Cayenne Bors   
Chaat Masala Fűszerkeverék   
Chai Masala Fűszerkeverék   
Chai Masala Fűszerkeverék   
Chaimen, az örmény keverék   
Chakalaka Fűszerkeverék   
Chana Dhal, Chana Dal   
Chana Masala Fűszerkeverék   
Char Masala Fűszerkeverék   
Charmoula, Chermoula Fűszerkeverék   
Chili - Guntur Sannam   
Chimichurri Fűszerkeverék   
Chipotle Morita Chili    
Chow Mein   
Colombo Curry   
Creol, Creole Fűszerkeverék   
Csevapcsicsi Fűszerkeverék   
Csillagánizs   
Csipkebogyó olaj   
Csombor   
Csubrica Fűszerkeverék   
Curry Fűszerkeverék   
Curry levelek   


Chaat Masala Fűszerkeverék

Tipikus fűszerezési módszer Indiában és Pakisztánban. A Chaat Masala egyszerre édes és savanykás ízű, a szárított zöld mangónak köszönhetően. Összetevői között az amchoor (szárított zöld mangó őrölve), a római kömény, a koriander, a gyömbér, a feketebors, az asafoetida (ördöggyökér, hing), a menta és a chili említendő. A „Gyümölcs Chaat Masala” kevesebb római köményt, gyömbért és koriandert tartalmaz, de több chili-t.

Felhasználási javaslat: A fűszerkeveréket használják gyorsételek készítésekor, húsraguk (csirke, birka), de főleg vegetáriánus ételekben, de még gyümölcsre, salátára, bundás kenyérre szórják Észak Indiában, Pakisztánban. Gyümölcslevek ízesítőjeként is finom.

Hol használják?: India, Pakisztán

Kérdezz minket! Kérdezz minket!