Lexikon
Cannelloni Tészta
Cayenne Bors
Chaat Masala Fűszerkeverék
Chai Masala Fűszerkeverék
Chai Masala Fűszerkeverék
Chaimen, az örmény keverék
Chakalaka Fűszerkeverék
Chana Dhal, Chana Dal
Chana Masala Fűszerkeverék
Char Masala Fűszerkeverék
Charmoula, Chermoula Fűszerkeverék
Chili - Guntur Sannam
Chimichurri Fűszerkeverék
Chipotle Morita Chili
Chow Mein
Colombo Curry
Creol, Creole Fűszerkeverék
Csevapcsicsi Fűszerkeverék
Csillagánizs
Csipkebogyó olaj
Csombor
Csubrica Fűszerkeverék
Curry Fűszerkeverék
Curry levelek
Chaat Masala Fűszerkeverék
Tipikus fűszerezési módszer Indiában és Pakisztánban. A Chaat Masala egyszerre édes és savanykás ízű, a szárított zöld mangónak köszönhetően. Összetevői között az amchoor (szárított zöld mangó őrölve), a római kömény, a koriander, a gyömbér, a feketebors, az asafoetida (ördöggyökér, hing), a menta és a chili említendő. A „Gyümölcs Chaat Masala” kevesebb római köményt, gyömbért és koriandert tartalmaz, de több chili-t.
Felhasználási javaslat: A fűszerkeveréket használják gyorsételek készítésekor, húsraguk (csirke, birka), de főleg vegetáriánus ételekben, de még gyümölcsre, salátára, bundás kenyérre szórják Észak Indiában, Pakisztánban. Gyümölcslevek ízesítőjeként is finom.
Hol használják?: India, Pakisztán
hírlevél feliratkozás
Loading...
Keresés