Lexikon
Cannelloni Tészta
Cayenne Bors
Chaat Masala Fűszerkeverék
Chai Masala Fűszerkeverék
Chai Masala Fűszerkeverék
Chaimen, az örmény keverék
Chakalaka Fűszerkeverék
Chana Dhal, Chana Dal
Chana Masala Fűszerkeverék
Char Masala Fűszerkeverék
Charmoula, Chermoula Fűszerkeverék
Chili - Guntur Sannam
Chimichurri Fűszerkeverék
Chipotle Morita Chili
Chow Mein
Colombo Curry
Creol, Creole Fűszerkeverék
Csevapcsicsi Fűszerkeverék
Csillagánizs
Csipkebogyó olaj
Csombor
Csubrica Fűszerkeverék
Curry Fűszerkeverék
Curry levelek
Charmoula, Chermoula Fűszerkeverék
Észak-Afrikai marinád, pácolási fűszerkeverék. A keveréket apránként olíva olajjal, citromlével keverve egy sűrű mázt kapunk, amivel a húsokat, halakat kenjük elkészítés előtt, akár sütjük, akár főzzük az ételt. Ez az alapja sok-sok ételnek, amit Tagine-ben készítenek gyakran. Tartalmaz hagymát, fokhagymát, feketeborsot, sót, petrezselyemlevelet, paprikát, római köményt, és más faluról-falura változó zöldfűszereket, rozmaringot, vagy mentát.
Felhasználási javaslat: Marinádnak, pácnak húsokhoz, de főleg halakhoz, zöldségekhez. Tagine-ben készült ételekhez, lassú tűzön, fedél alatt főtt húsételekhez, amelyeket először megpirítanak magas hőfokon, hogy a pórusokat lezárják. Salátaöntetnek is használják, de töltelék fűszerezésére is kiváló, egzotikus.
Hol használják?: Marokkó, Tunézia, Algéria, Líbia
hírlevél feliratkozás
Keresés