Keresés

recept termék 

Főmenü

Lexikon

Cajun, vagy Cayun   
Cannelloni Tészta   
Cayenne Bors   
Chaat Masala Fűszerkeverék   
Chai Masala Fűszerkeverék   
Chai Masala Fűszerkeverék   
Chaimen, az örmény keverék   
Chakalaka Fűszerkeverék   
Chana Dhal, Chana Dal   
Chana Masala Fűszerkeverék   
Char Masala Fűszerkeverék   
Charmoula, Chermoula Fűszerkeverék   
Chili - Guntur Sannam   
Chimichurri Fűszerkeverék   
Chipotle Morita Chili    
Chow Mein   
Colombo Curry   
Creol, Creole Fűszerkeverék   
Csevapcsicsi Fűszerkeverék   
Csillagánizs   
Csipkebogyó olaj   
Csombor   
Csubrica Fűszerkeverék   
Curry Fűszerkeverék   
Curry levelek   


Csevapcsicsi Fűszerkeverék

A Csevapcsicsi egy szerb étel, és olyan meghatározó a fűszere- zése, hogy az ehhez való fűszerkeverék is ezt a nevet kapta. Tőlünk délebbre nem kevernek a darált húsba zsemlét, rizst, csak a színhúst használják e sült hús kolbászocska, vagy fasírtocska elkészítésekor. A zöldfűszerek közül északabbra a petrezselymet, délebbre a mentát, de még használnak majoránnát, kakukkfűvet is. A bosnyákok az ő változatukat, kicsit másként fűszerezve, „Mics”-nek nevezik, a románok, a sajátjukat „Mititei”-nek.

Felhasználási javaslat: fasírtok, darált húsból készült ételek, húsgombócok, grillezett húsok ízesítésére.

Hol használják?: Szerbia, Bosznia-Hercegovina

Kérdezz minket! Kérdezz minket!