Lexikon
Dashi Bonito
De Arbol Chili
Dióolaj
Dorade
Dukkah Fűszerkeverék
Durbincs
Dzsungelbors, Voatsiperifery bors
Dukkah Fűszerkeverék
Az Egyiptomi Dukkah nagy nemzetközi népszerűségnek örvend az utóbbi években. Megszámlálhatatlan keverési recept létezik, de mindegyik alapja a csonthéjasok, magok, mint szezámmag vagy koriandermag. A fűszerek közül a római kömény, a kakukkfű, a menta, a feketebors, de más illatos gyógy- és fűszernövények használata is szokásos, pl. szárított csicseriborsó, majoranna, szárított, őrölt citromhéj, chilipehely, chilipor, nigellamag, kömény, édeskömény, fahéj, szegfűszeg vagy kurkuma.
Felhasználási javaslat: A rászokás veszélye áll fenn, ha a következő képpen használjuk: Keverjük oliva olajjal és friss, rusztikus kenyérdarabkákat mártogassunk bele előételként, a főételre várva. Szórjuk bátran grillezett zöldségekre, tésztaételekre, feta sajtra, sőt, még gyümölcssalátára is. Kimondottan finom őszibarack darabkákkal, vagy friss szilva darabokkal, savanyú almadarabokkal. A főételeknél pedig a bárány, csirke és halételek fűszerezhetőek vele izgalmasan.
Hol használják?: Egyiptom, Szudán
hírlevél feliratkozás
Keresés