Keresés

recept termék 

Főmenü

Lexikon

Galanga, Galangál   
Galat Dagga Fűszerkeverék   
Galbi, koreai Barbecue   
Garam Masala fűszerkeverék   
Ghee, vagy Ghí   
Gilt head bream   
Glögg Fűszerkeverék (Forralt bor, Skandináv)   
Glühwein Fűszerkeverék (Forralt Bor, Németország)   
Glutinous Rice - Ragacsos Rizs   
Goda Masala Fűszerkeverék   
Goldbrasse   
Gomashio Fűszerkeverék   
Görögszéna   
Grains of Paradise   
Guacamole   
Guajillo Chili   
Guargumi, Guarmézga, E412   
Guineai bors   
Gujarati Masala Fűszerkeverék   
Gyömbér   
Gyros, Gírosz Fűszerkeverék   


Ghee, vagy Ghí

Indiaban ősidők óta használt tisztított vaj, melynek használata az egész Dél-kelet Ázsiára elterjedt. Készítésekor a folyadékot távolítják el a vajból, gyakran fűszerezik is. A minősége összefüggésben van az alapanyagnak használt vajjal. India szerte használják, főzéshez, a kenyérre ecsetelve, a kész ételek tetejére kanalazva. A Ghee ideális rántotthúsok sütésére, a magas gyulladás pontja miatt, egészen 250 C fokig hevíthető. Szobahőmérsékleten folyékony, hűtőben tartva szilárd. Laktózmentes.

Felhasználási javaslat: levesek, curry-k, zöldségek, húsok pirításához, kenyérre ecsetelve.

Kérdezz minket! Kérdezz minket!