Lexikon
Galat Dagga Fűszerkeverék
Galbi, koreai Barbecue
Garam Masala fűszerkeverék
Ghee, vagy Ghí
Gilt head bream
Glögg Fűszerkeverék (Forralt bor, Skandináv)
Glühwein Fűszerkeverék (Forralt Bor, Németország)
Glutinous Rice - Ragacsos Rizs
Goda Masala Fűszerkeverék
Goldbrasse
Gomashio Fűszerkeverék
Görögszéna
Grains of Paradise
Guacamole
Guajillo Chili
Guargumi, Guarmézga, E412
Guineai bors
Gujarati Masala Fűszerkeverék
Gyömbér
Gyros, Gírosz Fűszerkeverék
Ghee, vagy Ghí
Indiaban ősidők óta használt tisztított vaj, melynek használata az egész Dél-kelet Ázsiára elterjedt. Készítésekor a folyadékot távolítják el a vajból, gyakran fűszerezik is. A minősége összefüggésben van az alapanyagnak használt vajjal. India szerte használják, főzéshez, a kenyérre ecsetelve, a kész ételek tetejére kanalazva. A Ghee ideális rántotthúsok sütésére, a magas gyulladás pontja miatt, egészen 250 C fokig hevíthető. Szobahőmérsékleten folyékony, hűtőben tartva szilárd. Laktózmentes.
Felhasználási javaslat: levesek, curry-k, zöldségek, húsok pirításához, kenyérre ecsetelve.
hírlevél feliratkozás
Loading...
Keresés