Lexikon
Galat Dagga Fűszerkeverék
Galbi, koreai Barbecue
Garam Masala fűszerkeverék
Ghee, vagy Ghí
Gilt head bream
Glögg Fűszerkeverék (Forralt bor, Skandináv)
Glühwein Fűszerkeverék (Forralt Bor, Németország)
Glutinous Rice - Ragacsos Rizs
Goda Masala Fűszerkeverék
Goldbrasse
Gomashio Fűszerkeverék
Görögszéna
Grains of Paradise
Guacamole
Guajillo Chili
Guargumi, Guarmézga, E412
Guineai bors
Gujarati Masala Fűszerkeverék
Gyömbér
Gyros, Gírosz Fűszerkeverék
Görögszéna
Egyiptomban és Etiópiában a kenyér fűszerezésére használják. A görögök a főzött magvakat mézzel ízesítve fogyasztják. Csíráztatva, kiaknázhatjuk a vastartalmát előnyünkre. Az egyiptomiak tejbe áztatják a magvakat, és így fogyasztják.
A magja kemény, nehezen őrölhető, de hevítés után könnyebben őrölhető. Az ásványi anyag tartalma segít a csontritjulás megelőzésében, de van, ahol afrodiziákumként tartják számon.
A Görögszéna levél nagyon népszerű fűszer a Közel-keleten és Indiában, használják chutney, sambhar és a berbere fűszerkeverékben is. Sajt és élelmiszer színező anyag.
Felhasználási javaslat: Az összetört levelekkel curry ételeket fűszereznek. Sok indiai étel fontos alapfűszere. Főzelékek, szószok, mártások fűszerezésére.
hírlevél feliratkozás
Keresés