Keresés

recept termék 

Főmenü

Lexikon

Galanga, Galangál   
Galat Dagga Fűszerkeverék   
Galbi, koreai Barbecue   
Garam Masala fűszerkeverék   
Ghee, vagy Ghí   
Gilt head bream   
Glögg Fűszerkeverék (Forralt bor, Skandináv)   
Glühwein Fűszerkeverék (Forralt Bor, Németország)   
Glutinous Rice - Ragacsos Rizs   
Goda Masala Fűszerkeverék   
Goldbrasse   
Gomashio Fűszerkeverék   
Görögszéna   
Grains of Paradise   
Guacamole   
Guajillo Chili   
Guargumi, Guarmézga, E412   
Guineai bors   
Gujarati Masala Fűszerkeverék   
Gyömbér   
Gyros, Gírosz Fűszerkeverék   


Görögszéna

Egyiptomban és Etiópiában a kenyér fűszerezésére használják. A görögök a főzött magvakat mézzel ízesítve fogyasztják. Csíráztatva, kiaknázhatjuk a vastartalmát előnyünkre. Az egyiptomiak tejbe áztatják a magvakat, és így fogyasztják.

A magja kemény, nehezen őrölhető, de hevítés után könnyebben őrölhető. Az ásványi anyag tartalma segít a csontritjulás megelőzésében, de van, ahol afrodiziákumként tartják számon. 

A Görögszéna levél nagyon népszerű fűszer a Közel-keleten és Indiában, használják chutney, sambhar és a berbere fűszerkeverékben is. Sajt és élelmiszer színező anyag.

Felhasználási javaslat: Az összetört levelekkel curry ételeket fűszereznek. Sok indiai étel fontos alapfűszere. Főzelékek, szószok, mártások fűszerezésére.

Kérdezz minket! Kérdezz minket!