Lexikon
Galat Dagga Fűszerkeverék
Galbi, koreai Barbecue
Garam Masala fűszerkeverék
Ghee, vagy Ghí
Gilt head bream
Glögg Fűszerkeverék (Forralt bor, Skandináv)
Glühwein Fűszerkeverék (Forralt Bor, Németország)
Glutinous Rice - Ragacsos Rizs
Goda Masala Fűszerkeverék
Goldbrasse
Gomashio Fűszerkeverék
Görögszéna
Grains of Paradise
Guacamole
Guajillo Chili
Guargumi, Guarmézga, E412
Guineai bors
Gujarati Masala Fűszerkeverék
Gyömbér
Gyros, Gírosz Fűszerkeverék
Guajillo Chili
Mexikóban az egyik legnépszerűbb Chilifajta. Egy vékonyhúsú, 10-15 cm hosszú, mélyvörös-barnás színű chilifajta, aromái emlékeztetnek a zöld teára, egy gyümölcsös, kissé fenyőillattal kevert illatra. Egész szárított chili, vagy őrölt formában kerül forgalomba.
Felhasználási javaslat: Salsák, Szószok, Mártások, Pástétomok vagy Töltelékek készítéséhez kiváló. Chutney-k, gyümölcslekvárok, gyümölcsmártások, gyümölcslevesek ízesítésére roppant izgalmas, csípősségével és fűszerességével. Húsok pácolásához grillezés, sütés előtt. Illik jól a bab-, tojás- és hal ételekhez. Felhasználás előtt töröljük át, távolítsuk el a szárát, magjait, majd vágjuk ketté. Pirítsuk szárazon egy kis ideig a serpenyőben, szabadítsuk fel az aromákat, és áztassuk forró vízbe 15 percre. Ezután turmixoljuk pépesre, és így használjuk az ételekben, vagy sült/grillezett húsok mellé mártogató szósznak. Ha szárazon szeretnénk felhasználni, csíkozzuk fel a chilit.
Scoville skála értéke: 2.500-5.000
hírlevél feliratkozás
Keresés