Keresés

recept termék 

Főmenü

Lexikon

Galanga, Galangál   
Galat Dagga Fűszerkeverék   
Galbi, koreai Barbecue   
Garam Masala fűszerkeverék   
Ghee, vagy Ghí   
Gilt head bream   
Glögg Fűszerkeverék (Forralt bor, Skandináv)   
Glühwein Fűszerkeverék (Forralt Bor, Németország)   
Glutinous Rice - Ragacsos Rizs   
Goda Masala Fűszerkeverék   
Goldbrasse   
Gomashio Fűszerkeverék   
Görögszéna   
Grains of Paradise   
Guacamole   
Guajillo Chili   
Guargumi, Guarmézga, E412   
Guineai bors   
Gujarati Masala Fűszerkeverék   
Gyömbér   
Gyros, Gírosz Fűszerkeverék   


Guajillo Chili

Mexikóban az egyik legnépszerűbb Chilifajta. Egy vékonyhúsú, 10-15 cm hosszú, mélyvörös-barnás színű chilifajta, aromái emlékeztetnek a zöld teára, egy gyümölcsös, kissé fenyőillattal kevert illatra. Egész szárított chili, vagy őrölt formában kerül forgalomba.

Felhasználási javaslat: Salsák, Szószok, Mártások, Pástétomok vagy Töltelékek készítéséhez kiváló. Chutney-k, gyümölcslekvárok, gyümölcsmártások, gyümölcslevesek ízesítésére roppant izgalmas, csípősségével és fűszerességével. Húsok pácolásához grillezés, sütés előtt. Illik jól a bab-, tojás- és hal ételekhez. Felhasználás előtt töröljük át, távolítsuk el a szárát, magjait, majd vágjuk ketté. Pirítsuk szárazon egy kis ideig a serpenyőben, szabadítsuk fel az aromákat, és áztassuk forró vízbe 15 percre. Ezután turmixoljuk pépesre, és így használjuk az ételekben, vagy sült/grillezett húsok mellé mártogató szósznak. Ha szárazon szeretnénk felhasználni, csíkozzuk fel a chilit.

Scoville skála értéke: 2.500-5.000

Kérdezz minket! Kérdezz minket!