Keresés

recept termék 

Főmenü

Lexikon

Galanga, Galangál   
Galat Dagga Fűszerkeverék   
Galbi, koreai Barbecue   
Garam Masala fűszerkeverék   
Ghee, vagy Ghí   
Gilt head bream   
Glögg Fűszerkeverék (Forralt bor, Skandináv)   
Glühwein Fűszerkeverék (Forralt Bor, Németország)   
Glutinous Rice - Ragacsos Rizs   
Goda Masala Fűszerkeverék   
Goldbrasse   
Gomashio Fűszerkeverék   
Görögszéna   
Grains of Paradise   
Guacamole   
Guajillo Chili   
Guargumi, Guarmézga, E412   
Guineai bors   
Gujarati Masala Fűszerkeverék   
Gyömbér   
Gyros, Gírosz Fűszerkeverék   


Guineai bors

A Guineai bors az egyetlen borsfajta, amely Afrikából származik, pontosabban Nyugat-Afrikából. Nevezik még Ashanti borsnak, Benin borsnak, Hamis Kubeba borsnak, Guineai Kubeba borsnak, és még sok helyi neve is van. Íze hasonló a Kubeba borséhoz, de nem annyira keserű, frissebb, gyógynövényesebb a jellege.

Felhasználási javaslat: Klasszikus afrikai raguk, pörköltek fűszerezésére használják. Nálunk is a paprikások, pörköltek ízesítésére a legalkalmasabb. Kissé csípős, ezért kis adagokban törjük meg mozsárban, és így használjuk az ételekben. Levesek, főtt rizsek finom ízesítője. A Berbere és a Tunéziai Ötfűszer keverékben is gyakran ez a fajta bors van.

Kérdezz minket! Kérdezz minket!