Lexikon
Galat Dagga Fűszerkeverék
Galbi, koreai Barbecue
Garam Masala fűszerkeverék
Ghee, vagy Ghí
Gilt head bream
Glögg Fűszerkeverék (Forralt bor, Skandináv)
Glühwein Fűszerkeverék (Forralt Bor, Németország)
Glutinous Rice - Ragacsos Rizs
Goda Masala Fűszerkeverék
Goldbrasse
Gomashio Fűszerkeverék
Görögszéna
Grains of Paradise
Guacamole
Guajillo Chili
Guargumi, Guarmézga, E412
Guineai bors
Gujarati Masala Fűszerkeverék
Gyömbér
Gyros, Gírosz Fűszerkeverék
Garam Masala fűszerkeverék
”Garam” jelentése meleg, forró, akkor használják ezt a kifejezést, ha a keverék tartalmaz melegítő fűszereket, mint a fahéj, vagy a kardamom. A “Masala” pedig Indiában azt jelenti, hogy fűszerkeverék. Ez a fűszerkeverék Indiában egy a sok ”Masala” közül, és szinte minden háztartásnak meg van a maga keverési receptje, amire esküszik. A keverék szinte mindig tartalmaz fahéjat, kardamom-t, szegfűszeget, római köményt, koriandert, szerecsendiót, feketeborsot.
Felhasználási javaslat: Különféle Curry ételek fűszerezésére, lencseételek, levesek, vagy egyszerűen az ételre szórva, mint asztali fűszer. A húsételeknek egzotikus ízesítést ad, sokak- nak szokatlan, ezért óvatosan fűszerezzünk vele, de próbáljuk ki bátran pörköltekben, ragukban.
Hol használják?: India
hírlevél feliratkozás
Keresés