Keresés

recept termék 

Főmenü

Lexikon

Galanga, Galangál   
Galat Dagga Fűszerkeverék   
Galbi, koreai Barbecue   
Garam Masala fűszerkeverék   
Ghee, vagy Ghí   
Gilt head bream   
Glögg Fűszerkeverék (Forralt bor, Skandináv)   
Glühwein Fűszerkeverék (Forralt Bor, Németország)   
Glutinous Rice - Ragacsos Rizs   
Goda Masala Fűszerkeverék   
Goldbrasse   
Gomashio Fűszerkeverék   
Görögszéna   
Grains of Paradise   
Guacamole   
Guajillo Chili   
Guargumi, Guarmézga, E412   
Guineai bors   
Gujarati Masala Fűszerkeverék   
Gyömbér   
Gyros, Gírosz Fűszerkeverék   


Garam Masala fűszerkeverék

”Garam” jelentése meleg, forró, akkor használják ezt a kifejezést, ha a keverék tartalmaz melegítő fűszereket, mint a fahéj, vagy a kardamom. A “Masala” pedig Indiában azt jelenti, hogy fűszerkeverék. Ez a fűszerkeverék Indiában egy a sok ”Masala” közül, és szinte minden háztartásnak meg van a maga keverési receptje, amire esküszik. A keverék szinte mindig tartalmaz fahéjat, kardamom-t, szegfűszeget, római köményt, koriandert, szerecsendiót, feketeborsot.

Felhasználási javaslat: Különféle Curry ételek fűszerezésére, lencseételek, levesek, vagy egyszerűen az ételre szórva, mint asztali fűszer. A húsételeknek egzotikus ízesítést ad, sokak- nak szokatlan, ezért óvatosan fűszerezzünk vele, de próbáljuk ki bátran pörköltekben, ragukban.

Hol használják?: India 

Kérdezz minket! Kérdezz minket!