Lexikon
Galat Dagga Fűszerkeverék
Galbi, koreai Barbecue
Garam Masala fűszerkeverék
Ghee, vagy Ghí
Gilt head bream
Glögg Fűszerkeverék (Forralt bor, Skandináv)
Glühwein Fűszerkeverék (Forralt Bor, Németország)
Glutinous Rice - Ragacsos Rizs
Goda Masala Fűszerkeverék
Goldbrasse
Gomashio Fűszerkeverék
Görögszéna
Grains of Paradise
Guacamole
Guajillo Chili
Guargumi, Guarmézga, E412
Guineai bors
Gujarati Masala Fűszerkeverék
Gyömbér
Gyros, Gírosz Fűszerkeverék
Goda Masala Fűszerkeverék
A Goda Masala-t a Maharashtra és a szomszédos államokban használják Indiában. A hozzávalók változnak vidékről-vidékre, attól függően, hogy milyen hozzávalók jellegzetesek a vidékre. Ezek lehetnek: kardamom, fahéj, szegfűszeg, babér- levél, fehér szezámmag, koriander, kókuszreszelék, fehér- és feketebors. Ezt a keverék inkább édeskésnek készítik, nem csípősre.
Felhasználási javaslat: Mindenféle zöldséges ételekbe, főzelékekbe, lencseételekbe, bab ételekbe, ragukba, pörköltekbe, rák/garnéla ételekbe, halételekbe. A sült kacsa, a palacsinta tészta, gyümölcssaláták fűszerezésére kiváló.
Hol használják?: India, Maharashtra állam
hírlevél feliratkozás
Loading...
Keresés