Keresés

recept termék 

Főmenü

Lexikon

Galanga, Galangál   
Galat Dagga Fűszerkeverék   
Galbi, koreai Barbecue   
Garam Masala fűszerkeverék   
Ghee, vagy Ghí   
Gilt head bream   
Glögg Fűszerkeverék (Forralt bor, Skandináv)   
Glühwein Fűszerkeverék (Forralt Bor, Németország)   
Glutinous Rice - Ragacsos Rizs   
Goda Masala Fűszerkeverék   
Goldbrasse   
Gomashio Fűszerkeverék   
Görögszéna   
Grains of Paradise   
Guacamole   
Guajillo Chili   
Guargumi, Guarmézga, E412   
Guineai bors   
Gujarati Masala Fűszerkeverék   
Gyömbér   
Gyros, Gírosz Fűszerkeverék   


Galat Dagga Fűszerkeverék

A "Galat Dagga", vagy "Qalat Daqqa" Tunézia ötfűszer keveréke. Összetevői a szegfűszeg, a fahéj, a feketebors, szerecsendió és a gyömbér, vagy a "Grains of Paradise" nevű mag. Nem csípős, kellemesen meleg, édes, fűszeres ízt ad az ételnek.

Felhasználási javaslat: Leggyakrabban húsos és zöldséges ételek ízesítésére, tagine- ban főtt ételek fűszerezésére használják. Használják az egész Észak-Afrikai régióban bárány-, kecske-, sőt tevehúsból készült ragukban, pörköltekben. Használható még száraz dörzsfűszernek húsok elkészítés előtti fűszerezésére, de kiváló hozzávalója a marinádoknak, pácoknak. Tökfélékből, padlizsánból, édes burgonyából készült ételekhez is kiváló.

Hol használják?: Tunézia, Észak-Afrika

Kérdezz minket! Kérdezz minket!