Keresés

recept termék 

Főmenü

Lexikon

Habanero Cancun Chili   
Habanero chili   
Halal minősítés   
Harissa fűszerkeverék   
Hawaii Zöld Ohe Tengeri Só   
Hawaij, Hawayij, Hawayej   
Héttenger Curry Fűszerkeverék   
Hibiszkuszvirág   
Hing   
Hiragana Tészta (Japán)   
Hoisin szósz   
Hollandi szósz   
Holt-tengeri Só   
Holy Trinity Chili Keverék   
Hosszúbors   
Hovmästarsås (svéd)   
HP Szósz (angol)   


Hollandi szósz

A tojássárgája és az olvasztott vaj találkozása. Legtöbbször még egy kis citromlevet, sót, őrölt fekete/fehér borsot is keverünk hozzá. Az állaga könnyű, levegős, selymes legyen, színe sárga. Az íze vajas, dús, egy kis könnyű savas behatással, de egyik sem túl erőszakosan dominálóan.

Elkészítése: Nem könnyű, gyakorlatot igényel, de hétköznapi emberként is elkészíthető, ha figyelembe vesszük a legfontosabb útmutatókat. A legnagyobb veszélyt a kicsapódás jelenti. Szükségünk lesz egy jó habverőre, a gépi, a botmixer a legjobb. Egy nagyobb lábasban vizet forralunk, majd efölött egy kisebb lábasban a felvert tojássárgáját melegítjük, és lassanként az olvasztott vajat belemixereljük. Az elkészítés alatt a szósznak a 60-62 C fokot nem szabad túllépnie. Amikor a szósz olyan állagot kap, mint a majonéz, akkor végeztünk. Ekkor adjuk hozzá, ha akarjuk, a citromlevet, természetesen állandó keverés mellett.

Kérdezz minket! Kérdezz minket!