Keresés

recept termék 

Főmenü

Lexikon

Habanero Cancun Chili   
Habanero chili   
Halal minősítés   
Harissa fűszerkeverék   
Hawaii Zöld Ohe Tengeri Só   
Hawaij, Hawayij, Hawayej   
Héttenger Curry Fűszerkeverék   
Hibiszkuszvirág   
Hing   
Hiragana Tészta (Japán)   
Hoisin szósz   
Hollandi szósz   
Holt-tengeri Só   
Holy Trinity Chili Keverék   
Hosszúbors   
Hovmästarsås (svéd)   
HP Szósz (angol)   


Hawaij, Hawayij, Hawayej

Két féle Hawaij létezik, egy a leveseknek, egy a kávéknak a fűszerezésére. Természetesen az összetevők nem ugyanazok. A leves Hawaij tartalmaz római köményt, feketeborsot, kurkumát, kardamomot. Egyes kifinomult verzióban található még szegfűszeg, kömény, szerecsendió, sáfrány, koriander és vöröshagymapor.

Felhasználási javaslat: A leveseknek kevert fűszert használják széles körben raguknak, curry ihletésű ételekben, rizs és zöldségételekben. A kávénak kevert Hawaij-t ánizsból, édesköményből, gyömbérből és kardamom-ból, fahéjból keverik, és használják még édességekben, süteményekben, és lassú tűzön főtt húsételekhez, ragukhoz.

Hol használják?: Izrael, Yemen

Kérdezz minket! Kérdezz minket!