Keresés

recept termék 

Főmenü

Lexikon

Kaala Masala Fűszerkeverék   
Kaeng Lieng vagy Kaeng Liang Leves   
Kaffir Lime   
Kakukkfű   
Kala Namak   
Kalahári Sivatagi Oryx Só   
Kampot Bors   
Kanda Lasoon Masala Fűszerkeverék   
Kashmiri Masala Fűszerkeverék   
Keema Curry Masala Fűszerkeverék   
Khmeli-Suneli Fűszerkeverék   
Kínai hétfűszer keverék   
Kínai ötfűszer keverék   
Kofta Curry Masala Keverék   
Kofte Fűszerkeverék   
Konjac tészta   
Konjac tészta (Japán)   
Korma Masala Keverék   
Kosher jelölés   
Kroeung Royal keverék   
Kubebabors   
Kukoricacsíra olaj   
Kumarin, Coumarin   
Kuszkusz   


Kumarin, Coumarin

A Kumarin egy természetes, aromás, szerves kémiai vegyület. Sok növényben előfordul, pl a Kasszia Fahéjban vagy a Tonka Babban (de a Ceyloni Fahéjban nem). Már a nevét is innen kapta, hiszen franciául a Tonka Bab "Coumarou", amelyből először izolálták az anyagot, régen, 1820-ban. Édes az illata, olyasmire hasonlít, minr a frissen kaszált, száradó széna. Magas Kumarin tartalomtól az íz átváltozik keserűvé. Használják parfümönben, pipadohányban, és különféle alkoholos italokban is. Magasabb koncentrátumokban tiltott az ipari használata, mert káros lehet az egészségre, főleg a májra.

Kérdezz minket! Kérdezz minket!