Lexikon
Kaeng Lieng vagy Kaeng Liang Leves
Kaffir Lime
Kakukkfű
Kala Namak
Kalahári Sivatagi Oryx Só
Kampot Bors
Kanda Lasoon Masala Fűszerkeverék
Kashmiri Masala Fűszerkeverék
Keema Curry Masala Fűszerkeverék
Khmeli-Suneli Fűszerkeverék
Kínai hétfűszer keverék
Kínai ötfűszer keverék
Kofta Curry Masala Keverék
Kofte Fűszerkeverék
Konjac tészta
Konjac tészta (Japán)
Korma Masala Keverék
Kosher jelölés
Kroeung Royal keverék
Kubebabors
Kukoricacsíra olaj
Kumarin, Coumarin
Kuszkusz
Kumarin, Coumarin
A Kumarin egy természetes, aromás, szerves kémiai vegyület. Sok növényben előfordul, pl a Kasszia Fahéjban vagy a Tonka Babban (de a Ceyloni Fahéjban nem). Már a nevét is innen kapta, hiszen franciául a Tonka Bab "Coumarou", amelyből először izolálták az anyagot, régen, 1820-ban. Édes az illata, olyasmire hasonlít, minr a frissen kaszált, száradó széna. Magas Kumarin tartalomtól az íz átváltozik keserűvé. Használják parfümönben, pipadohányban, és különféle alkoholos italokban is. Magasabb koncentrátumokban tiltott az ipari használata, mert káros lehet az egészségre, főleg a májra.
hírlevél feliratkozás
Loading...
Keresés