Keresés

recept termék 

Főmenü

Lexikon

Kaala Masala Fűszerkeverék   
Kaeng Lieng vagy Kaeng Liang Leves   
Kaffir Lime   
Kakukkfű   
Kala Namak   
Kalahári Sivatagi Oryx Só   
Kampot Bors   
Kanda Lasoon Masala Fűszerkeverék   
Kashmiri Masala Fűszerkeverék   
Keema Curry Masala Fűszerkeverék   
Khmeli-Suneli Fűszerkeverék   
Kínai hétfűszer keverék   
Kínai ötfűszer keverék   
Kofta Curry Masala Keverék   
Kofte Fűszerkeverék   
Konjac tészta   
Konjac tészta (Japán)   
Korma Masala Keverék   
Kosher jelölés   
Kroeung Royal keverék   
Kubebabors   
Kukoricacsíra olaj   
Kumarin, Coumarin   
Kuszkusz   


Kaala Masala Fűszerkeverék

Ez a masala is a Maharashtriai államból/régióból ered, a „Kaala” azt jelenti, hogy fekete, abban tér el a többi masala-tól, hogy a sötét fűszerek dominálnak benne, mint a szegfűszeg és a fahéj, és hogy a fűszereket sötétbarnára pörkölik azok megdarálása előtt. Kelle mesen fűszeres, mély, édes keverék, ugyanakkor csípős is. Óvatosan fűszerezzünk vele, mert hamar „túlfűszerezettnek” érez- zük ételünket. Más hozzávaló a római kömény, a koriander, fekete szezámmag, a chili.

Felhasználási javaslat: Húsételek óvatos fűszerezésére, raguk, pörköltek, főzelékek, lencse-, csicseriborsó-, tök-, sütőtök ételek, főtt-, és sült zöldségek fűszerezésére. Grillezéskor is izgalmas ízt ad a húsnak.

Hol használjá?: India

Kérdezz minket! Kérdezz minket!