Keresés

recept termék 

Főmenü

Lexikon

Kaala Masala Fűszerkeverék   
Kaeng Lieng vagy Kaeng Liang Leves   
Kaffir Lime   
Kakukkfű   
Kala Namak   
Kalahári Sivatagi Oryx Só   
Kampot Bors   
Kanda Lasoon Masala Fűszerkeverék   
Kashmiri Masala Fűszerkeverék   
Keema Curry Masala Fűszerkeverék   
Khmeli-Suneli Fűszerkeverék   
Kínai hétfűszer keverék   
Kínai ötfűszer keverék   
Kofta Curry Masala Keverék   
Kofte Fűszerkeverék   
Konjac tészta   
Konjac tészta (Japán)   
Korma Masala Keverék   
Kosher jelölés   
Kroeung Royal keverék   
Kubebabors   
Kukoricacsíra olaj   
Kumarin, Coumarin   
Kuszkusz   


Keema Curry Masala Fűszerkeverék

Ezt az észak-indiai, pakisztáni fűszerkeveréket kimondottan hús- ételekhez készítik. Ha van egy fűszerkeverék, amely ezen belül a darált húshoz illik igazán, akkor ez az. A hozzávalói a koriander, a chili, a paprika, a kurkuma, a gyömbér, a feketebors, a római kömény, a fahéj, a szegfűszeg, a szerecsendió virág, kardamom, a babérlevél és a fokhagyma.

Felhasználási javaslat: Darált húsból készült ételek, húsgolyók, fasírtok, spagettik, kebab készítésére, a húsok közül a bárány, a kecske, marha, vadhús (szarvas, őz)illik ehhez a fűszerezéshez. A pakisztáni Keema Curry étel tartalmaz darált húst, borsót és krumplit.

Hol használják?: India, Pakisztán

Kérdezz minket! Kérdezz minket!