Keresés

recept termék 

Főmenü

Lexikon

Kaala Masala Fűszerkeverék   
Kaeng Lieng vagy Kaeng Liang Leves   
Kaffir Lime   
Kakukkfű   
Kala Namak   
Kalahári Sivatagi Oryx Só   
Kampot Bors   
Kanda Lasoon Masala Fűszerkeverék   
Kashmiri Masala Fűszerkeverék   
Keema Curry Masala Fűszerkeverék   
Khmeli-Suneli Fűszerkeverék   
Kínai hétfűszer keverék   
Kínai ötfűszer keverék   
Kofta Curry Masala Keverék   
Kofte Fűszerkeverék   
Konjac tészta   
Konjac tészta (Japán)   
Korma Masala Keverék   
Kosher jelölés   
Kroeung Royal keverék   
Kubebabors   
Kukoricacsíra olaj   
Kumarin, Coumarin   
Kuszkusz   


Kínai hétfűszer keverék

Ez a Kínai Ötfűszer kibővített, gazdagabb változata, óvatosan használjuk, mert könnyen túlfűszerezhetjük az ételünket, a hozzávalói: csillagánizs, édeskömény, szechuáni bors, fahéj, szegfűszeg, kardamom, gyömbér.

Felhasználási javaslat: Ezt a keveréket sok-sok kínai recept használja, és kimondottan sokoldalú fűszer, használhatjuk raguban, pörköltben, főzelékekben, de még gyümölcssalátára szórva is. Ha sóval keverjük, kitűnő dörzsfűszert kapunk, amit mindenféle sült/grillezett húsok (de főleg sertéshús) fűszerezésére használhatunk. Kacsa-, csirke-, vagy liba sülthez egzotikus keverék.

Hol használják?: Kína, Taiwan, Hong Kong

Kérdezz minket! Kérdezz minket!