Keresés

recept termék 

Főmenü

Lexikon

Kaala Masala Fűszerkeverék   
Kaeng Lieng vagy Kaeng Liang Leves   
Kaffir Lime   
Kakukkfű   
Kala Namak   
Kalahári Sivatagi Oryx Só   
Kampot Bors   
Kanda Lasoon Masala Fűszerkeverék   
Kashmiri Masala Fűszerkeverék   
Keema Curry Masala Fűszerkeverék   
Khmeli-Suneli Fűszerkeverék   
Kínai hétfűszer keverék   
Kínai ötfűszer keverék   
Kofta Curry Masala Keverék   
Kofte Fűszerkeverék   
Konjac tészta   
Konjac tészta (Japán)   
Korma Masala Keverék   
Kosher jelölés   
Kroeung Royal keverék   
Kubebabors   
Kukoricacsíra olaj   
Kumarin, Coumarin   
Kuszkusz   


Kínai ötfűszer keverék

A klasszikus kínai ötfűszer alkotóelemei a csillagánizs, a szechu- áni bors, a szegfűszeg, az édeskömény és a fahéj. Ez a keverék egy alapfűszerezésnek számít Kínában. Egy csipetnyi ebből a keverékből az ételbe felpezsdíti, harmonikus egyensúlyt képez az édes, a keserű, és a savanyú között. Ez a keverék egy olyan íz egyensúlyt képez, amely melegít, szájban olvadóvá varázsolja az ételt, anélkül, hogy a fűszerezést túlzásnak éreznénk.

Felhasználási javaslat: Húsos ételek, azon belül a lassú tűzön főtt húsételek, raguk, pörköltek, curry-k ízesítésére. Marinádok, pácok készítésére, száraz vagy nedves dörzsfűszernek, kacsára, sertésre, marhahúsra. Egy csipetnyi a keleties Wok-/Stir-Fry szinte ételekbe kötelező, de próbáljuk ki rizsételek, egyes sós sütemények, főzelékek ízesítésére is, egy meglepően finom íz világot képezve.

Hol használják?: Kína, Taiwan, Hong Kong

Kérdezz minket! Kérdezz minket!