Lexikon
Kaeng Lieng vagy Kaeng Liang Leves
Kaffir Lime
Kakukkfű
Kala Namak
Kalahári Sivatagi Oryx Só
Kampot Bors
Kanda Lasoon Masala Fűszerkeverék
Kashmiri Masala Fűszerkeverék
Keema Curry Masala Fűszerkeverék
Khmeli-Suneli Fűszerkeverék
Kínai hétfűszer keverék
Kínai ötfűszer keverék
Kofta Curry Masala Keverék
Kofte Fűszerkeverék
Konjac tészta
Konjac tészta (Japán)
Korma Masala Keverék
Kosher jelölés
Kroeung Royal keverék
Kubebabors
Kukoricacsíra olaj
Kumarin, Coumarin
Kuszkusz
Kínai ötfűszer keverék
A klasszikus kínai ötfűszer alkotóelemei a csillagánizs, a szechu- áni bors, a szegfűszeg, az édeskömény és a fahéj. Ez a keverék egy alapfűszerezésnek számít Kínában. Egy csipetnyi ebből a keverékből az ételbe felpezsdíti, harmonikus egyensúlyt képez az édes, a keserű, és a savanyú között. Ez a keverék egy olyan íz egyensúlyt képez, amely melegít, szájban olvadóvá varázsolja az ételt, anélkül, hogy a fűszerezést túlzásnak éreznénk.
Felhasználási javaslat: Húsos ételek, azon belül a lassú tűzön főtt húsételek, raguk, pörköltek, curry-k ízesítésére. Marinádok, pácok készítésére, száraz vagy nedves dörzsfűszernek, kacsára, sertésre, marhahúsra. Egy csipetnyi a keleties Wok-/Stir-Fry szinte ételekbe kötelező, de próbáljuk ki rizsételek, egyes sós sütemények, főzelékek ízesítésére is, egy meglepően finom íz világot képezve.
Hol használják?: Kína, Taiwan, Hong Kong
hírlevél feliratkozás
Keresés