Keresés

recept termék 

Főmenü

Lexikon

Kaala Masala Fűszerkeverék   
Kaeng Lieng vagy Kaeng Liang Leves   
Kaffir Lime   
Kakukkfű   
Kala Namak   
Kalahári Sivatagi Oryx Só   
Kampot Bors   
Kanda Lasoon Masala Fűszerkeverék   
Kashmiri Masala Fűszerkeverék   
Keema Curry Masala Fűszerkeverék   
Khmeli-Suneli Fűszerkeverék   
Kínai hétfűszer keverék   
Kínai ötfűszer keverék   
Kofta Curry Masala Keverék   
Kofte Fűszerkeverék   
Konjac tészta   
Konjac tészta (Japán)   
Korma Masala Keverék   
Kosher jelölés   
Kroeung Royal keverék   
Kubebabors   
Kukoricacsíra olaj   
Kumarin, Coumarin   
Kuszkusz   


Kofte Fűszerkeverék

A „Kofta” szó eredete perzsa, azt jelenti, vagdalni, darálni, ebben az értelemben az ételhez használatos húst. Állítólag Törökországban 291 változata létezik, de lehet, hogy mára még több. Maga az étel valamilyen darált, kis golyókra, szivar- formára, lapított fasírtra formált húsból készül. A fűszerkeverékből is sokféle változat létezik, de a hozzávalók általában koriander, feketebors, fahéj, római kömény, szerecsendió, szerecsendió virág, borsikafű, sárga mustármag és menta.

Felhasználási javaslat: Húsgolyók, fasírtok, kebab, „kofte”, pirog ízesítésére. A hús lehet bárány, kecske, csirke, pulyka, marha, sertés, szarvas, őz, szinte bármi. Zöldséges ételekre is kiváló, pl. főzelékek, ezen belül a bab-, tök-, cukkíni- és borsófőzelék.

Hol használják?: Törökország, Irán, Irak, Szíria, Azerbajdzsán

Kérdezz minket! Kérdezz minket!