Lexikon
Kaeng Lieng vagy Kaeng Liang Leves
Kaffir Lime
Kakukkfű
Kala Namak
Kalahári Sivatagi Oryx Só
Kampot Bors
Kanda Lasoon Masala Fűszerkeverék
Kashmiri Masala Fűszerkeverék
Keema Curry Masala Fűszerkeverék
Khmeli-Suneli Fűszerkeverék
Kínai hétfűszer keverék
Kínai ötfűszer keverék
Kofta Curry Masala Keverék
Kofte Fűszerkeverék
Konjac tészta
Konjac tészta (Japán)
Korma Masala Keverék
Kosher jelölés
Kroeung Royal keverék
Kubebabors
Kukoricacsíra olaj
Kumarin, Coumarin
Kuszkusz
Kofte Fűszerkeverék
A „Kofta” szó eredete perzsa, azt jelenti, vagdalni, darálni, ebben az értelemben az ételhez használatos húst. Állítólag Törökországban 291 változata létezik, de lehet, hogy mára még több. Maga az étel valamilyen darált, kis golyókra, szivar- formára, lapított fasírtra formált húsból készül. A fűszerkeverékből is sokféle változat létezik, de a hozzávalók általában koriander, feketebors, fahéj, római kömény, szerecsendió, szerecsendió virág, borsikafű, sárga mustármag és menta.
Felhasználási javaslat: Húsgolyók, fasírtok, kebab, „kofte”, pirog ízesítésére. A hús lehet bárány, kecske, csirke, pulyka, marha, sertés, szarvas, őz, szinte bármi. Zöldséges ételekre is kiváló, pl. főzelékek, ezen belül a bab-, tök-, cukkíni- és borsófőzelék.
Hol használják?: Törökország, Irán, Irak, Szíria, Azerbajdzsán
hírlevél feliratkozás
Keresés