Lexikon
Mákolaj
Malay Masala keverék
Maldon só
Mangosztán - Mangosteen
Máriatövismag olaj
Marinád
Marrakesh fűszerkeverék
Masa Harina
Masalé Reunionaise keverék
Masoor Dal
Matcha Tea
Meerbrasse
Melange Classique fűszerkeverék
Memphis BBQ dörzsfűszer
Merquez fűszerkeverék
Mexicana Mix fűszerkeverék
Mézeskalács Fűszerkeverék
Mirin
Miso
Mitmita Fűszerkeverék
Mogul Masala Fűszerkeverék
Mogyoróvaj
Mojo, a kubai fűszerkeverék
Mole
Mole Fűszerkeverék
Montreal Steak Keverék
MSG - Monosódium Glutamát, Ízfokozó
Mulato Chili
Mulled Wine Fűszerkeverék (Forralt Bor, Anglia, USA)
Marinád
Ha szeretjük a húsételeket, grillezve, sütve, de szinte minden más formájában is (kivéve a levesnek szánt húsokat), akkor a marinád az, amivel, mint egy hangszeren megkomponálhatjuk az ízeket. Tulajdonképpen ez a páclé, minden recepthez más és más marinádra, vagy páclére lesz szükségünk.
Tobzódni nem szabad, mert könnyen el lehet rontani egy kifinomult ízű húst, kövessük a kitapasztalt receptben szereplő mennyiségeket, és vigyázzunk az erőteljes ízű hozzávalókkal, gyömbér, fokhagyma, stb.
Azt is jegyezzük meg, hogy egy jól eltalált, kitapasztalt marinádtól lesz a grillparti sikeres, és a szakácstudomány elismert.
hírlevél feliratkozás
Loading...
Keresés