Keresés

recept termék 

Főmenü

Lexikon

Madras Curry ételek   
Mákolaj   
Malay Masala keverék   
Maldon só   
Mangosztán - Mangosteen   
Máriatövismag olaj   
Marinád   
Marrakesh fűszerkeverék   
Masa Harina   
Masalé Reunionaise keverék   
Masoor Dal   
Matcha Tea   
Meerbrasse   
Melange Classique fűszerkeverék   
Memphis BBQ dörzsfűszer   
Merquez fűszerkeverék   
Mexicana Mix fűszerkeverék   
Mézeskalács Fűszerkeverék   
Mirin   
Miso   
Mitmita Fűszerkeverék   
Mogul Masala Fűszerkeverék   
Mogyoróvaj   
Mojo, a kubai fűszerkeverék   
Mole   
Mole Fűszerkeverék   
Montreal Steak Keverék   
MSG - Monosódium Glutamát, Ízfokozó   
Mulato Chili   
Mulled Wine Fűszerkeverék (Forralt Bor, Anglia, USA)   


Marinád

Ha szeretjük a húsételeket, grillezve, sütve, de szinte minden más formájában is (kivéve a levesnek szánt húsokat), akkor a marinád az, amivel, mint egy hangszeren megkomponálhatjuk az ízeket. Tulajdonképpen ez a páclé, minden recepthez más és más marinádra, vagy páclére lesz szükségünk. 

Tobzódni nem szabad, mert könnyen el lehet rontani egy kifinomult ízű húst, kövessük a kitapasztalt receptben szereplő mennyiségeket, és vigyázzunk az erőteljes ízű hozzávalókkal, gyömbér, fokhagyma, stb.

Azt is jegyezzük meg, hogy egy jól eltalált, kitapasztalt marinádtól lesz a grillparti sikeres, és a szakácstudomány elismert.

Kérdezz minket! Kérdezz minket!