Lexikon
Mákolaj
Malay Masala keverék
Maldon só
Mangosztán - Mangosteen
Máriatövismag olaj
Marinád
Marrakesh fűszerkeverék
Masa Harina
Masalé Reunionaise keverék
Masoor Dal
Matcha Tea
Meerbrasse
Melange Classique fűszerkeverék
Memphis BBQ dörzsfűszer
Merquez fűszerkeverék
Mexicana Mix fűszerkeverék
Mézeskalács Fűszerkeverék
Mirin
Miso
Mitmita Fűszerkeverék
Mogul Masala Fűszerkeverék
Mogyoróvaj
Mojo, a kubai fűszerkeverék
Mole
Mole Fűszerkeverék
Montreal Steak Keverék
MSG - Monosódium Glutamát, Ízfokozó
Mulato Chili
Mulled Wine Fűszerkeverék (Forralt Bor, Anglia, USA)
Meerbrasse
Magyarul: Durbincs hal. A Földközi-tengerben élő, ezüstszűrkén csillogó hal, a mediterrán térségben nagyon kedvelt.
Felhasználása: roston sütésre, grillezésre, de serpenyőben való sütésre is. A tömött húsa miatt nem esik szét könnyen, de lassú tűzön, türelmesen süssük jól át. Serpenyőben való sütésnél érdemes beírdalni, (mélyen bevagdosni az oldalát), a legvastagabb részein. A mediterrán térségekben a halat az ottani őshonos fűszerekkel fűszerezik, ilyen a kakukkfű, a rozmaring vagy az édeskömény. Elég néhány ágacska a hal mellé, és máris ízletes ízű halhússal tálalhatunk. Ha nincs friss fűszerünk kéznél, akkor a szárított fűszerek is megfelelőek, ilyenkor egy kis olíva olajjal locsoljuk meg a halat.
hírlevél feliratkozás
Loading...
Keresés