Keresés

recept termék 

Főmenü

Lexikon

Madras Curry ételek   
Mákolaj   
Malay Masala keverék   
Maldon só   
Mangosztán - Mangosteen   
Máriatövismag olaj   
Marinád   
Marrakesh fűszerkeverék   
Masa Harina   
Masalé Reunionaise keverék   
Masoor Dal   
Matcha Tea   
Meerbrasse   
Melange Classique fűszerkeverék   
Memphis BBQ dörzsfűszer   
Merquez fűszerkeverék   
Mexicana Mix fűszerkeverék   
Mézeskalács Fűszerkeverék   
Mirin   
Miso   
Mitmita Fűszerkeverék   
Mogul Masala Fűszerkeverék   
Mogyoróvaj   
Mojo, a kubai fűszerkeverék   
Mole   
Mole Fűszerkeverék   
Montreal Steak Keverék   
MSG - Monosódium Glutamát, Ízfokozó   
Mulato Chili   
Mulled Wine Fűszerkeverék (Forralt Bor, Anglia, USA)   


Mojo, a kubai fűszerkeverék

A kubai konyha fúziós konyha, befolyásolta az afrikai, arab, kínai, francia, spanyol és a portugál konyha is. A hagyományos kubai ételkészítés az egyszerű, helyi, könnyen beszerezhető, olcsó hozzá- valókra épül. A néha szerény alapanyagokat viszont gazdagon fű- szerezik. Használnak babér levelet, fokhagymát, római köményt, oreganot, szegfűborsot, hagymát, chilit, cayenne borsot, fekete- borsot, néha sáfrányt, a marinádhoz lime levet és olíva olajat is.

Felhasználási javaslat: Lassú tűzön főtt ételekhez nagyon ízletes, zöldséges fogásokhoz, bab, batata, és más gyökérzöld- ségek finom, raguk és más húsos ételekhez, paradicsomos szószok ízesítésére sikerrel használható.

Hol használják?: Kuba, Karibi térség

Kérdezz minket! Kérdezz minket!