Lexikon
Mákolaj
Malay Masala keverék
Maldon só
Mangosztán - Mangosteen
Máriatövismag olaj
Marinád
Marrakesh fűszerkeverék
Masa Harina
Masalé Reunionaise keverék
Masoor Dal
Matcha Tea
Meerbrasse
Melange Classique fűszerkeverék
Memphis BBQ dörzsfűszer
Merquez fűszerkeverék
Mexicana Mix fűszerkeverék
Mézeskalács Fűszerkeverék
Mirin
Miso
Mitmita Fűszerkeverék
Mogul Masala Fűszerkeverék
Mogyoróvaj
Mojo, a kubai fűszerkeverék
Mole
Mole Fűszerkeverék
Montreal Steak Keverék
MSG - Monosódium Glutamát, Ízfokozó
Mulato Chili
Mulled Wine Fűszerkeverék (Forralt Bor, Anglia, USA)
Mojo, a kubai fűszerkeverék
A kubai konyha fúziós konyha, befolyásolta az afrikai, arab, kínai, francia, spanyol és a portugál konyha is. A hagyományos kubai ételkészítés az egyszerű, helyi, könnyen beszerezhető, olcsó hozzá- valókra épül. A néha szerény alapanyagokat viszont gazdagon fű- szerezik. Használnak babér levelet, fokhagymát, római köményt, oreganot, szegfűborsot, hagymát, chilit, cayenne borsot, fekete- borsot, néha sáfrányt, a marinádhoz lime levet és olíva olajat is.
Felhasználási javaslat: Lassú tűzön főtt ételekhez nagyon ízletes, zöldséges fogásokhoz, bab, batata, és más gyökérzöld- ségek finom, raguk és más húsos ételekhez, paradicsomos szószok ízesítésére sikerrel használható.
Hol használják?: Kuba, Karibi térség
hírlevél feliratkozás
Loading...
Keresés