Keresés

recept termék 

Főmenü

Lexikon

Madras Curry ételek   
Mákolaj   
Malay Masala keverék   
Maldon só   
Mangosztán - Mangosteen   
Máriatövismag olaj   
Marinád   
Marrakesh fűszerkeverék   
Masa Harina   
Masalé Reunionaise keverék   
Masoor Dal   
Matcha Tea   
Meerbrasse   
Melange Classique fűszerkeverék   
Memphis BBQ dörzsfűszer   
Merquez fűszerkeverék   
Mexicana Mix fűszerkeverék   
Mézeskalács Fűszerkeverék   
Mirin   
Miso   
Mitmita Fűszerkeverék   
Mogul Masala Fűszerkeverék   
Mogyoróvaj   
Mojo, a kubai fűszerkeverék   
Mole   
Mole Fűszerkeverék   
Montreal Steak Keverék   
MSG - Monosódium Glutamát, Ízfokozó   
Mulato Chili   
Mulled Wine Fűszerkeverék (Forralt Bor, Anglia, USA)   


Mogul Masala Fűszerkeverék

Az egykor oly hatalmas Mogul Dinasztia nem csak a Tadzs Mahal-t hagyta örökségül Indiában, hanem igen gazdag kulináris öröksé- get is, főleg Dehli környékén él a mai napig ez az izgalmas muzul- mán konyha kultúra. Kölcsönösen tisztelve egymás vallását, sem sertést, sem marhahúst nem használtak, inkább bárányt vagy csir- két, és a muszlimok vezették be a joghurtos pácolást, a hinduk pe- dig a gazdag fűszerezéssel járultak hozzá e konyhaművészethez. Ezek a fűszerek pedig a római kömény, a fahéj, a kurkuma, a bors, szegfűszeg, a kardamom, a gyömbér, a babérlevél, a szegfűbors, néha a sáfrány és a szerecsendió.

Felhasználási javaslat: Használjuk csirke curryk, raguk, paprikások ízesítésére, csak a keveréket magában, vagy joghurttal, olajjal keverve pácnak/marinádnak. Vöröshúsból készült, lassú tűzön főtt ételek fűszerezésére is.

Hol használják?: India

Kérdezz minket! Kérdezz minket!