Lexikon
Mákolaj
Malay Masala keverék
Maldon só
Mangosztán - Mangosteen
Máriatövismag olaj
Marinád
Marrakesh fűszerkeverék
Masa Harina
Masalé Reunionaise keverék
Masoor Dal
Matcha Tea
Meerbrasse
Melange Classique fűszerkeverék
Memphis BBQ dörzsfűszer
Merquez fűszerkeverék
Mexicana Mix fűszerkeverék
Mézeskalács Fűszerkeverék
Mirin
Miso
Mitmita Fűszerkeverék
Mogul Masala Fűszerkeverék
Mogyoróvaj
Mojo, a kubai fűszerkeverék
Mole
Mole Fűszerkeverék
Montreal Steak Keverék
MSG - Monosódium Glutamát, Ízfokozó
Mulato Chili
Mulled Wine Fűszerkeverék (Forralt Bor, Anglia, USA)
Mogul Masala Fűszerkeverék
Az egykor oly hatalmas Mogul Dinasztia nem csak a Tadzs Mahal-t hagyta örökségül Indiában, hanem igen gazdag kulináris öröksé- get is, főleg Dehli környékén él a mai napig ez az izgalmas muzul- mán konyha kultúra. Kölcsönösen tisztelve egymás vallását, sem sertést, sem marhahúst nem használtak, inkább bárányt vagy csir- két, és a muszlimok vezették be a joghurtos pácolást, a hinduk pe- dig a gazdag fűszerezéssel járultak hozzá e konyhaművészethez. Ezek a fűszerek pedig a római kömény, a fahéj, a kurkuma, a bors, szegfűszeg, a kardamom, a gyömbér, a babérlevél, a szegfűbors, néha a sáfrány és a szerecsendió.
Felhasználási javaslat: Használjuk csirke curryk, raguk, paprikások ízesítésére, csak a keveréket magában, vagy joghurttal, olajjal keverve pácnak/marinádnak. Vöröshúsból készült, lassú tűzön főtt ételek fűszerezésére is.
Hol használják?: India
hírlevél feliratkozás
Keresés