Keresés

recept termék 

Főmenü

Lexikon

Nasi Goreng Fűszerkeverék   
Nitter Kibeh, Nit’ir Qibe keverék   


Nitter Kibeh, Nit’ir Qibe keverék

Az etióp konyha tisztított vajat használ (olyant, mint a Ghi), csak jól megfűszerezi. Miért is? A trópusokon sokkal tovább eláll, azon- kívül magasabb hőfokon lehet főzni vele. A fűszerek ízletessé, fogyaszthatóságát sokoldalúvá teszik, alig lehet betelni vele, olyan finom. A használatos fűszerek pedig: a görögszéna mag őrölve, a római kömény, a koriander mag őrölve, a kurkuma, a kardamom, a fahéj, a fokhagyma, a hagyma, a bors, a nigellamag örölve és a szerecsendió. Szomáliában “Subag Soomaali”-nak nevezik, és általános konyhai fűszerkeverék, valamint hús konzerváló szer.

Felhasználási javaslat: Az etióp jellegű ételek nélkülözhetetlen fűszerezése, mint a “Doro Wat”, de minden lassú tűzon főtt húsétel, ragu, pörkölt, leves ízesítője. Zöldségfogások, tojásétek, sőt tofu fűszerezésére kiváló.

Hol használják?: Etiópia, Szomália

 

Kérdezz minket! Kérdezz minket!