Lexikon
Panch Phoron keverék
Panko
Paprika Oleoresin
Pasilla Chili
Pastrami fűszerkeverék
Pav Bhaji Masala keverék
Peanut Butter
Perui Inka Rózsaszín Só
Pesto
Pilau Masala keverék
Pimpinella anisum
Piri-Piri Chili
Piri-Piri, vagy Peri-Peri keverék
Piros curry keverék
Pizza Napolitana Fűszerkeverék
Polenta
Porterhouse Steak Fűszerkeverék
Provence, Herbes de Provence keverék
Pumpkin (Sütőtök) Fűszerkeverék
Puy lencse, Le Puy lencse
Pastrami fűszerkeverék
Ez a híres New Yorki szendvics fűszerezése nem hagyható ki az össze- állításunkból. A történészek azt állítják, hogy ezt a saftos, fűszerezett, füstös, rózsaszínre sütött, érlelt marhahúst, a Romániából kivándorolt zsidók honosították meg Amerikában. Eredetileg liba és kacsa tartósí- tására használták az erőteljes fűszerezést, sózást és a füstölést. A mai reneszánsz szakácsok újra felfedezik ez a módszert, és más receptekkel is kísérleteznek, lazac, pulyka, csirke. Általában a hozzávalók a követke- zők: feketebors, koriander, mustármag, barna nádcukor, paprika, chili, fokhagymapor, hagymapor és füstölt só, vagy füst esszencia.
Felhasználási javaslat: A “Kat’z féle Sandwich”-hez természetesen ezzel fűszerezzük a benne lévő érlelt, sült marhahúst, de természetesen mindenféle sült húshoz használható, és biztosan előnyére válik. Használjuk dörzsfűszerként sütés előtt és közben, de finom még csirkéhez, rántotthalhoz és pulykahúshoz is.
Hol használják?: Észak-Amerika
hírlevél feliratkozás
Keresés