Keresés

recept termék 

Főmenü

Lexikon

Pad Thai - Thaiföld nemzeti étele   
Panch Phoron keverék   
Panko   
Paprika Oleoresin   
Pasilla Chili   
Pastrami fűszerkeverék   
Pav Bhaji Masala keverék   
Peanut Butter   
Perui Inka Rózsaszín Só   
Pesto   
Pilau Masala keverék   
Pimpinella anisum   
Piri-Piri Chili   
Piri-Piri, vagy Peri-Peri keverék   
Piros curry keverék   
Pizza Napolitana Fűszerkeverék   
Polenta   
Porterhouse Steak Fűszerkeverék   
Provence, Herbes de Provence keverék   
Pumpkin (Sütőtök) Fűszerkeverék   
Puy lencse, Le Puy lencse   


Pastrami fűszerkeverék

Ez a híres New Yorki szendvics fűszerezése nem hagyható ki az össze- állításunkból. A történészek azt állítják, hogy ezt a saftos, fűszerezett, füstös, rózsaszínre sütött, érlelt marhahúst, a Romániából kivándorolt zsidók honosították meg Amerikában. Eredetileg liba és kacsa tartósí- tására használták az erőteljes fűszerezést, sózást és a füstölést. A mai reneszánsz szakácsok újra felfedezik ez a módszert, és más receptekkel is kísérleteznek, lazac, pulyka, csirke. Általában a hozzávalók a követke- zők: feketebors, koriander, mustármag, barna nádcukor, paprika, chili, fokhagymapor, hagymapor és füstölt só, vagy füst esszencia.

Felhasználási javaslat: A “Kat’z féle Sandwich”-hez természetesen ezzel fűszerezzük a benne lévő érlelt, sült marhahúst, de természetesen mindenféle sült húshoz használható, és biztosan előnyére válik. Használjuk dörzsfűszerként sütés előtt és közben, de finom még csirkéhez, rántotthalhoz és pulykahúshoz is.

Hol használják?: Észak-Amerika

Kérdezz minket! Kérdezz minket!