Lexikon
Panch Phoron keverék
Panko
Paprika Oleoresin
Pasilla Chili
Pastrami fűszerkeverék
Pav Bhaji Masala keverék
Peanut Butter
Perui Inka Rózsaszín Só
Pesto
Pilau Masala keverék
Pimpinella anisum
Piri-Piri Chili
Piri-Piri, vagy Peri-Peri keverék
Piros curry keverék
Pizza Napolitana Fűszerkeverék
Polenta
Porterhouse Steak Fűszerkeverék
Provence, Herbes de Provence keverék
Pumpkin (Sütőtök) Fűszerkeverék
Puy lencse, Le Puy lencse
Pilau Masala keverék
Az indiai bevándorlók hozták magukkal a fűszerkeverékeiket, a helyiek hozzáadták az övéket, így alakult ki ez a tipikus Kelet-Afri- kai fűszerkeverék. Legtöbbször rizst fűszereznek vele, gyakran használják esküvőkön, vendégvárókon, és ekkor már nem csak rizst, de a fő húsételeket is ezzel ízesítik. Összetevői: római kömény feketebors, szegfűszeg, fahéj, kardamom, piri-piri chili (madár- szem chili)
Felhasználási javaslat: Főtt rizs ízesítésére, mint köret, de egy egyszerű gyorsételként magában is. Húsos, zöldséges ételek készítésekor, fűszerezésként.
Hol használják?: Kelet-Afrikai országok
hírlevél feliratkozás
Loading...
Keresés