Keresés

recept termék 

Főmenü

Lexikon

Pad Thai - Thaiföld nemzeti étele   
Panch Phoron keverék   
Panko   
Paprika Oleoresin   
Pasilla Chili   
Pastrami fűszerkeverék   
Pav Bhaji Masala keverék   
Peanut Butter   
Perui Inka Rózsaszín Só   
Pesto   
Pilau Masala keverék   
Pimpinella anisum   
Piri-Piri Chili   
Piri-Piri, vagy Peri-Peri keverék   
Piros curry keverék   
Pizza Napolitana Fűszerkeverék   
Polenta   
Porterhouse Steak Fűszerkeverék   
Provence, Herbes de Provence keverék   
Pumpkin (Sütőtök) Fűszerkeverék   
Puy lencse, Le Puy lencse   


Pilau Masala keverék

Az indiai bevándorlók hozták magukkal a fűszerkeverékeiket, a helyiek hozzáadták az övéket, így alakult ki ez a tipikus Kelet-Afri- kai fűszerkeverék. Legtöbbször rizst fűszereznek vele, gyakran használják esküvőkön, vendégvárókon, és ekkor már nem csak rizst, de a fő húsételeket is ezzel ízesítik. Összetevői: római kömény feketebors, szegfűszeg, fahéj, kardamom, piri-piri chili (madár- szem chili)

Felhasználási javaslat: Főtt rizs ízesítésére, mint köret, de egy egyszerű gyorsételként magában is. Húsos, zöldséges ételek készítésekor, fűszerezésként.

Hol használják?: Kelet-Afrikai országok

Kérdezz minket! Kérdezz minket!