Keresés

recept termék 

Főmenü

Lexikon

Ragacsos Ázsiai Rizs (Glutinous Rice)   
Rajma Masala keverék   
Rambután, Hamis Licsi   
Ramen tészta   
Ras el Hanout keverék   
Rasam Masala keverék   
Rendang Curry   
Rizsszemmintás étkezőtálak   


Ragacsos Ázsiai Rizs (Glutinous Rice)

Délkelet Ázsia mindennapi rizsfajtája, rövidszemű, hiányzik belőle az amilóz, mivel magas a keményítőtartalma, a főzésnél a szemek összetapadnak. Nemcsak köretként, de édességeket, süteményeket is készítenek belőle. Könnyen formálható belőle golyócska, vagy más forma. Angol neve a Glutinous, Sweet Rice (édes rizs) vagy a Sticky Rice (Ragacsos Rizs), és legalább 200 éve termesztik Kínában. Ebből a rizsfajtából erjesztik a Kínai Főzőbort (rizsbor) és a japán Sake-t is. 

Felhasználási javaslat: köretként mindenféle távol keleti ételekhez, de a hazai riszt is kiválthatjuk vele, édességekhez, tejberizs, rizsfelfújt, rizslepény, stb. Gyümölccsel, lekvárral kombinálva kiváló desszertek készíthetők belőle. Főzni nem szabad, mert a rizsszemek elpattannának, és a kiszabadult keményítőtartalom tönkretenné a rizst, péppé változtatva azt.

Kérdezz minket! Kérdezz minket!