Keresés

recept termék 

Főmenü

Lexikon

Ragacsos Ázsiai Rizs (Glutinous Rice)   
Rajma Masala keverék   
Rambután, Hamis Licsi   
Ramen tészta   
Ras el Hanout keverék   
Rasam Masala keverék   
Rendang Curry   
Rizsszemmintás étkezőtálak   


Rizsszemmintás étkezőtálak

Története: a 17. században áttört falú edényeket készítettek, nagy kézügyesség kellett hozzá, ezért meglehetősen drágák voltak. A rizsszemeket vagy oldalról, vagy szemből belenyomták a még képlékeny anyagba, majd kiégették. Ekkor a rizsszemek elégtek, kis lyukakat hagyva maguk helyett. A 19. században hagyták, hogy az átlátszó máz kitöltse ezeket az áttöréseket, így jött létre a rizsszemminta, amit ma ismerünk. Ma már nem rizsszemeket használnak az áttört mintához, hanem gépiesítetten lyuggatják az edénykéket.

Kérdezz minket! Kérdezz minket!