Keresés

recept termék 

Főmenü

Lexikon

Ragacsos Ázsiai Rizs (Glutinous Rice)   
Rajma Masala keverék   
Rambután, Hamis Licsi   
Ramen tészta   
Ras el Hanout keverék   
Rasam Masala keverék   
Rendang Curry   
Rizsszemmintás étkezőtálak   


Rajma Masala keverék

A “rajma” vörös vesebabot jelent, ez a keverék ennek a nagyon népszerű fogásnak a fűszerkeveréke. Ez a sűrű, szaftos, kellemesen fűszerezett ételt rizzsel, vagy roti-val (indiai lapos kenyér) tálalják, annyira nagy becsben tartják, hogy előkelő eseményeken is ezt kínálják, lakodalmakon, vendégvárókon, stb. A keverék tartalmaz koriandert, amchoort, (szárított zöld mangó, őrölve), chilit, római köményt, feketeborsot, feketesót, görögszénamagot, szerecsendiót, szegfűszeget, fahéjat, babérlevelet, kardamomot és köményt.

Felhasználási javaslat: Babfőzelékek, borsófőzelékek, zöldségfőzelékek, kenyér, raguk, pörköltek, sűrű, nehezebb levesek, szószok fűszerezésére.

Hol használják?: India északi tartományai, Nepál, Bhután

Kérdezz minket! Kérdezz minket!