Lexikon
Rajma Masala keverék
Rambután, Hamis Licsi
Ramen tészta
Ras el Hanout keverék
Rasam Masala keverék
Rendang Curry
Rizsszemmintás étkezőtálak
Rasam Masala keverék
India déli részén, mindennap használatos fűszerkeverék. Legfőképpen lencséből készült vegetáriánus fogásokat fűszereznek vele, de használják egyéb ételek fűszerezésére is. Sok variáció létezik, és szinte mindegyikben használnak tamarindot és paradicsomot. A kereskedelemben kapható keverékekben találhatunk római köményt, koriander- magot, görögszéna magot, mustármagot, őrölt chilit, curry leveleket, feketeborsot, asafoetidát (ördöggyökeret), lencsét, sárgaborsót.
Felhasználási javaslat: Zöldségfőzelékek, lencsefőzelékek, bab- főzelékek, levesek, raguk, lassú tűzön főtt húsos, vagy zöldséges ételek, rizses ételek fűszerezésére.
Hol használják?: India déli része, Sri Lanka, Bangladesh
hírlevél feliratkozás
Loading...
Keresés