Keresés

recept termék 

Főmenü

Lexikon

Salotta hagyma, mogyoróhagyma   
Salsa Comun fűszerkeverék   
Sambal   
Sambal Oelek fűszerkeverék   
Sambar, Sambhar fűszerkeverékek   
Sárga Curry keverék, Thai   
Sazón fűszerkeverék   
Scoville Skála   
Sea bream   
Sel Épice keverék   
Sel Gris - Tengeri Szürke Só   
Serundeng fűszerkeverék   
Shahi Jeera - Feketekömény   
Shakshuka fűszerkeverék   
Sharena Sol keverék   
Shichimi Togarashi fűszerkeverék   
Shirataki tészta   
Shirataki tészta (Japán)   
Shiro Miso - Fehér Miso   
Shoyu szójaszósz   
SHU érték   
Soba tészta (Japán)   
Somen tészta (Japán)   
Sriracha Szósz   
Stir Fry   
Svanuni Marili keverék   
Szingapúr Curry keverék   
Szőlőmag olaj   


Salsa Comun fűszerkeverék

Az egyik legrégibb ismert európai fűszerkeverék. Ruperto de Nola, I. Ferdinánd nápolyi király szakácsa készített egy keveréket, amit “Salsa Comun”-nek nevezett, az 1500-as évek elején. Ez a híres katalán szakács az egyik legelső szakácskönyvet is írta Európában, 1477-ben. Az ő eredeti keverési receptje nagy örömünkre fennmaradt, ebben található: fahéj, szegfűszeg, gyömbér, koriander, feketebors és sáfrány. Akkortájt ezek a fűszerek nagyon drágák voltak, keveseknek adatott meg, hogy megkóstolhatták az ezekkel főzött ételeket. Ez ma már nem így van, kedvünkre vásárolhatunk a világ fűszereiből, éljünk ezzel a lehetőséggel. A reneszánsz konyha sokkal bátrabban használt különleges hozzávalókat a mindennapi ételekbe, mint manapság elterjedt. Megtalálhattuk a ribizlit, a szőlőt, a szilvát, a datolyát, a mandulát, az ibolya virágát a vasárnapi húslevesben.

Felhasználási javaslat: Használjuk raguk, pörköltek, levesek, zöldségfőzelékek, szószok, töltelékek, mártások ízesítésére.

Hol használják?: Olaszország

Kérdezz minket! Kérdezz minket!