Lexikon
Salsa Comun fűszerkeverék
Sambal
Sambal Oelek fűszerkeverék
Sambar, Sambhar fűszerkeverékek
Sárga Curry keverék, Thai
Sazón fűszerkeverék
Scoville Skála
Sea bream
Sel Épice keverék
Sel Gris - Tengeri Szürke Só
Serundeng fűszerkeverék
Shahi Jeera - Feketekömény
Shakshuka fűszerkeverék
Sharena Sol keverék
Shichimi Togarashi fűszerkeverék
Shirataki tészta
Shirataki tészta (Japán)
Shiro Miso - Fehér Miso
Shoyu szójaszósz
SHU érték
Soba tészta (Japán)
Somen tészta (Japán)
Sriracha Szósz
Stir Fry
Svanuni Marili keverék
Szingapúr Curry keverék
Szőlőmag olaj
Sambar, Sambhar fűszerkeverékek
A Sambar Dél-India leggyakrabban használt fűszerkeveréke. Maga a név az ételcsoportot is jelenti, amit ezzel a fűszerkeverékkel készítenek. Az eredete vitatott, "Sambaru padartha" azt jelenti, hogy fűszerkeverék, de van aki azt állítja, hogy egy Sambhaji nevű ural- kodó tiszteletére nevezték el az alkalomra felszolgált ételt, és az ehhez használz fűszerkeveréket. Használatos benne curry levelek, koriander, római kömény, görögszéna mag, feketebors, chili, mus- tármag, kurkuma, asafoetida, amchoor, néha fahéj és feketesó.
Felhasználási javaslat: Szinte mindent fűszereznek vele, főtt rizst, lencseételeket, babételeket, sőt nagyon finom csirkeételekhez, főleg sült szárnyasokhoz, de olajban sütött ételekhez is, mint a halak, húsgolyók, fasírtok, zöldségek (karfiol, tök, cukkini, stb) fűszerezésére is ajánlatos.
Hol használják?: India déli tartományai, Sri Lanka
hírlevél feliratkozás
Keresés