Lexikon
Salsa Comun fűszerkeverék
Sambal
Sambal Oelek fűszerkeverék
Sambar, Sambhar fűszerkeverékek
Sárga Curry keverék, Thai
Sazón fűszerkeverék
Scoville Skála
Sea bream
Sel Épice keverék
Sel Gris - Tengeri Szürke Só
Serundeng fűszerkeverék
Shahi Jeera - Feketekömény
Shakshuka fűszerkeverék
Sharena Sol keverék
Shichimi Togarashi fűszerkeverék
Shirataki tészta
Shirataki tészta (Japán)
Shiro Miso - Fehér Miso
Shoyu szójaszósz
SHU érték
Soba tészta (Japán)
Somen tészta (Japán)
Sriracha Szósz
Stir Fry
Svanuni Marili keverék
Szingapúr Curry keverék
Szőlőmag olaj
Sel Épice keverék
A hagyományos francia fűszerezett sókeverék, amit főleg húsok tartósítására használtak. De ma már sok-sok másra is használja a modern konyha. Margaret Visser: “A só az ízek rendőre, rendben tartja az ízeket, visszafogja az erőszakosat, hogy a gyengébb fölött uralkodjon.” Jamie Oliver: “A fűszerezett só a legegyszerűbb és alapvető módja az ételek befejezésének, olyan egyszerű és ízletes, de sajnos szinte senki sem csinálja.” Mit tartalmazhat a keverék? fokhagymaport, chilit, pap- rikát, borsot, zöldfűszereket, őrölt gyömbért, őrölt mustárt, sok mást.
Felhasználási javaslat: Keverjük olajjal, olvadt vajjal csirkesültek dörzsölésére, de szinte min- denre használhatjuk, amit sózni kellene, hús, hal, zöldség, ragu, leves, töltelék, salátaöntet, stb.
Hol használják?: Franciaország
hírlevél feliratkozás
Keresés