Keresés

recept termék 

Főmenü

Lexikon

Salotta hagyma, mogyoróhagyma   
Salsa Comun fűszerkeverék   
Sambal   
Sambal Oelek fűszerkeverék   
Sambar, Sambhar fűszerkeverékek   
Sárga Curry keverék, Thai   
Sazón fűszerkeverék   
Scoville Skála   
Sea bream   
Sel Épice keverék   
Sel Gris - Tengeri Szürke Só   
Serundeng fűszerkeverék   
Shahi Jeera - Feketekömény   
Shakshuka fűszerkeverék   
Sharena Sol keverék   
Shichimi Togarashi fűszerkeverék   
Shirataki tészta   
Shirataki tészta (Japán)   
Shiro Miso - Fehér Miso   
Shoyu szójaszósz   
SHU érték   
Soba tészta (Japán)   
Somen tészta (Japán)   
Sriracha Szósz   
Stir Fry   
Svanuni Marili keverék   
Szingapúr Curry keverék   
Szőlőmag olaj   


Sel Épice keverék

A hagyományos francia fűszerezett sókeverék, amit főleg húsok tartósítására használtak. De ma már sok-sok másra is használja a modern konyha. Margaret Visser: “A só az ízek rendőre, rendben tartja az ízeket, visszafogja az erőszakosat, hogy a gyengébb fölött uralkodjon.” Jamie Oliver: “A fűszerezett só a legegyszerűbb és alapvető módja az ételek befejezésének, olyan egyszerű és ízletes, de sajnos szinte senki sem csinálja.” Mit tartalmazhat a keverék? fokhagymaport, chilit, pap- rikát, borsot, zöldfűszereket, őrölt gyömbért, őrölt mustárt, sok mást.

Felhasználási javaslat: Keverjük olajjal, olvadt vajjal csirkesültek dörzsölésére, de szinte min- denre használhatjuk, amit sózni kellene, hús, hal, zöldség, ragu, leves, töltelék, salátaöntet, stb.

Hol használják?: Franciaország

Kérdezz minket! Kérdezz minket!