Keresés

recept termék 

Főmenü

Lexikon

Salotta hagyma, mogyoróhagyma   
Salsa Comun fűszerkeverék   
Sambal   
Sambal Oelek fűszerkeverék   
Sambar, Sambhar fűszerkeverékek   
Sárga Curry keverék, Thai   
Sazón fűszerkeverék   
Scoville Skála   
Sea bream   
Sel Épice keverék   
Sel Gris - Tengeri Szürke Só   
Serundeng fűszerkeverék   
Shahi Jeera - Feketekömény   
Shakshuka fűszerkeverék   
Sharena Sol keverék   
Shichimi Togarashi fűszerkeverék   
Shirataki tészta   
Shirataki tészta (Japán)   
Shiro Miso - Fehér Miso   
Shoyu szójaszósz   
SHU érték   
Soba tészta (Japán)   
Somen tészta (Japán)   
Sriracha Szósz   
Stir Fry   
Svanuni Marili keverék   
Szingapúr Curry keverék   
Szőlőmag olaj   


Shakshuka fűszerkeverék

Az egyik legnépszerűbb éttermi fogás a Shakshuka, mert látványos, egy- szerű, szaftos, étvágygerjesztő. E fogás adta nevét a fűszerkeveréknek is, amivel a paradicsomos mártást fűszerezik. A neve állítólag a héber “leshakshek” szóból ered, ami azt jelenti, hogy összerázni. Egy másik el- mélet szerint Maghreb-ből származik, Észak-Afrikából, és Tunéziában lett népszerű, majd innen vitték magukkal a zsidók vissza Izraelbe. Ezt a fogást főleg reggelire fogyasztják, de sok helyen kapható ebédre, köny- nyű vacsorának is, ekkor kenyérrel, baguette-tel fogyasztják. A keverék fűszerei pedig: hagymapor, fokhagymapor, chili, bors, só, kömény, római kömény, kurkuma, barna nádcukor, füstölt paprika, őrölt babérlevél.

Felhasználási javaslat: Az eredeti fogás mellett használhatjuk még sok más tojásos ételre, rán- tottához, ragukhoz, pörköltekhez, sőt töltelékhez is

Hol használják?: Észak-Afrika, Izrael 

Kérdezz minket! Kérdezz minket!