Lexikon
Salsa Comun fűszerkeverék
Sambal
Sambal Oelek fűszerkeverék
Sambar, Sambhar fűszerkeverékek
Sárga Curry keverék, Thai
Sazón fűszerkeverék
Scoville Skála
Sea bream
Sel Épice keverék
Sel Gris - Tengeri Szürke Só
Serundeng fűszerkeverék
Shahi Jeera - Feketekömény
Shakshuka fűszerkeverék
Sharena Sol keverék
Shichimi Togarashi fűszerkeverék
Shirataki tészta
Shirataki tészta (Japán)
Shiro Miso - Fehér Miso
Shoyu szójaszósz
SHU érték
Soba tészta (Japán)
Somen tészta (Japán)
Sriracha Szósz
Stir Fry
Svanuni Marili keverék
Szingapúr Curry keverék
Szőlőmag olaj
Shakshuka fűszerkeverék
Az egyik legnépszerűbb éttermi fogás a Shakshuka, mert látványos, egy- szerű, szaftos, étvágygerjesztő. E fogás adta nevét a fűszerkeveréknek is, amivel a paradicsomos mártást fűszerezik. A neve állítólag a héber “leshakshek” szóból ered, ami azt jelenti, hogy összerázni. Egy másik el- mélet szerint Maghreb-ből származik, Észak-Afrikából, és Tunéziában lett népszerű, majd innen vitték magukkal a zsidók vissza Izraelbe. Ezt a fogást főleg reggelire fogyasztják, de sok helyen kapható ebédre, köny- nyű vacsorának is, ekkor kenyérrel, baguette-tel fogyasztják. A keverék fűszerei pedig: hagymapor, fokhagymapor, chili, bors, só, kömény, római kömény, kurkuma, barna nádcukor, füstölt paprika, őrölt babérlevél.
Felhasználási javaslat: Az eredeti fogás mellett használhatjuk még sok más tojásos ételre, rán- tottához, ragukhoz, pörköltekhez, sőt töltelékhez is
Hol használják?: Észak-Afrika, Izrael
hírlevél feliratkozás
Keresés