Lexikon
Salsa Comun fűszerkeverék
Sambal
Sambal Oelek fűszerkeverék
Sambar, Sambhar fűszerkeverékek
Sárga Curry keverék, Thai
Sazón fűszerkeverék
Scoville Skála
Sea bream
Sel Épice keverék
Sel Gris - Tengeri Szürke Só
Serundeng fűszerkeverék
Shahi Jeera - Feketekömény
Shakshuka fűszerkeverék
Sharena Sol keverék
Shichimi Togarashi fűszerkeverék
Shirataki tészta
Shirataki tészta (Japán)
Shiro Miso - Fehér Miso
Shoyu szójaszósz
SHU érték
Soba tészta (Japán)
Somen tészta (Japán)
Sriracha Szósz
Stir Fry
Svanuni Marili keverék
Szingapúr Curry keverék
Szőlőmag olaj
Shichimi Togarashi fűszerkeverék
A Shichimi Togarashi eredete az 1600-as évekre nyúlik vissza. Az Edo-i (ma Tokyo) fűszerkereskedők készítették, és nevezték az eredeti származási helye után Yagenbori-nak. Ma Japánban három féle shichimi-t lehet kapni: a “Yagenbori” (Sensō-ji kör- nyékén árulják), a “Shichimiya” (Kiyomizu-dera környékén árulják) és a “Yawataya Isogorō “, (Zenkō-ji környékéről). Mindegyik kicsit más, de a fő hozzávalók a: fekete szezámmag, fehér mák, paprika, narancshéj, chili, szechuáni bors, gyömbér, pirított tengeri alga, tengeri só, fehér szezámmag pirítva.
Felhasználási javaslat: Levesekben, udon tésztához, yakitori ételekhez (csirkedarabok nyárson), Stir-Fry ételekhez (Wok-ban készült étel), és mindenféle húsokhoz, marha, sertés, használjuk.
Hol használják?: Japán
hírlevél feliratkozás
Keresés