Keresés

recept termék 

Főmenü

Lexikon

Salotta hagyma, mogyoróhagyma   
Salsa Comun fűszerkeverék   
Sambal   
Sambal Oelek fűszerkeverék   
Sambar, Sambhar fűszerkeverékek   
Sárga Curry keverék, Thai   
Sazón fűszerkeverék   
Scoville Skála   
Sea bream   
Sel Épice keverék   
Sel Gris - Tengeri Szürke Só   
Serundeng fűszerkeverék   
Shahi Jeera - Feketekömény   
Shakshuka fűszerkeverék   
Sharena Sol keverék   
Shichimi Togarashi fűszerkeverék   
Shirataki tészta   
Shirataki tészta (Japán)   
Shiro Miso - Fehér Miso   
Shoyu szójaszósz   
SHU érték   
Soba tészta (Japán)   
Somen tészta (Japán)   
Sriracha Szósz   
Stir Fry   
Svanuni Marili keverék   
Szingapúr Curry keverék   
Szőlőmag olaj   


Sárga Curry keverék, Thai

A Thai Sárga Curry, a “kaeng kari”, egyike a három nagy thai curry keveréknek. Thaiföldön általános a használata, de még a nyugati éttermek is szívesen használják. Nem keverendő össze az indiai curry-kel, habár azok is sárgák, de tartalmilag jelentősen eltérnek a thai curry-től, még használatában is, mert nemcsak kókusztejet, de kókuszkrémet is használnak a thai curry ételek elkészítésekor, ezáltal sokkal selymesebb, krémesebb lesz a kész étel. A thai curry tartalmaz: római köményt, kurkumát, görögszéna magot, fokhagymát, sót, babérlevelet, thai citromnádat, cayenne borsot, gyömbért, szerecsendió virágot, fahéjat, pálma cukrot, galangál gyökeret, chilit és garnélapasztát.

Felhasználási javaslat: Thai ihletésű fogások, csirkecurry, halcurry, kacsa, zöldséges curryk, garnélará curryk készítéséhez.

Hol használják?: Thaiföld

Kérdezz minket! Kérdezz minket!