Keresés

recept termék 

Főmenü

Lexikon

Salotta hagyma, mogyoróhagyma   
Salsa Comun fűszerkeverék   
Sambal   
Sambal Oelek fűszerkeverék   
Sambar, Sambhar fűszerkeverékek   
Sárga Curry keverék, Thai   
Sazón fűszerkeverék   
Scoville Skála   
Sea bream   
Sel Épice keverék   
Sel Gris - Tengeri Szürke Só   
Serundeng fűszerkeverék   
Shahi Jeera - Feketekömény   
Shakshuka fűszerkeverék   
Sharena Sol keverék   
Shichimi Togarashi fűszerkeverék   
Shirataki tészta   
Shirataki tészta (Japán)   
Shiro Miso - Fehér Miso   
Shoyu szójaszósz   
SHU érték   
Soba tészta (Japán)   
Somen tészta (Japán)   
Sriracha Szósz   
Stir Fry   
Svanuni Marili keverék   
Szingapúr Curry keverék   
Szőlőmag olaj   


Shoyu szójaszósz

A Shoyu szójaszósz Japánban a "Szójaszósz", nagyban különbözik pl. a Tamari szójaszósztól (lsd. Tamari szójaszósz). Ez egy lágy, sötétbarna szósz, főzéshez, asztali ízesítőnek, só helyettesítőnek használt finom szósz. Készítik szójababból, pörkölt vörös búzaszemekből, tengeri sóból, vízből. Ezt az egyveleget erjesztik legalább 18 hónapig, általában tölgyfahordókban. Ezután kipréselik, és a kinyert sötét folyadék a szójaszósz.

Felhasználása: ez a szósz a Japán konyha alapszósza. Ezt használják sushihoz, levesekbe (Miso), riszra öntve, sózásra mindenféle ételekben. Az ázsiai konyha fogásaiban megtalálható, minden pácban használatos, minden szószhoz nélkülözhetetlen, BBQ szószok, mártogató szószok, stb.

Kérdezz minket! Kérdezz minket!