Lexikon
Salsa Comun fűszerkeverék
Sambal
Sambal Oelek fűszerkeverék
Sambar, Sambhar fűszerkeverékek
Sárga Curry keverék, Thai
Sazón fűszerkeverék
Scoville Skála
Sea bream
Sel Épice keverék
Sel Gris - Tengeri Szürke Só
Serundeng fűszerkeverék
Shahi Jeera - Feketekömény
Shakshuka fűszerkeverék
Sharena Sol keverék
Shichimi Togarashi fűszerkeverék
Shirataki tészta
Shirataki tészta (Japán)
Shiro Miso - Fehér Miso
Shoyu szójaszósz
SHU érték
Soba tészta (Japán)
Somen tészta (Japán)
Sriracha Szósz
Stir Fry
Svanuni Marili keverék
Szingapúr Curry keverék
Szőlőmag olaj
Shoyu szójaszósz
A Shoyu szójaszósz Japánban a "Szójaszósz", nagyban különbözik pl. a Tamari szójaszósztól (lsd. Tamari szójaszósz). Ez egy lágy, sötétbarna szósz, főzéshez, asztali ízesítőnek, só helyettesítőnek használt finom szósz. Készítik szójababból, pörkölt vörös búzaszemekből, tengeri sóból, vízből. Ezt az egyveleget erjesztik legalább 18 hónapig, általában tölgyfahordókban. Ezután kipréselik, és a kinyert sötét folyadék a szójaszósz.
Felhasználása: ez a szósz a Japán konyha alapszósza. Ezt használják sushihoz, levesekbe (Miso), riszra öntve, sózásra mindenféle ételekben. Az ázsiai konyha fogásaiban megtalálható, minden pácban használatos, minden szószhoz nélkülözhetetlen, BBQ szószok, mártogató szószok, stb.
hírlevél feliratkozás
Loading...
Keresés