Lexikon
Salsa Comun fűszerkeverék
Sambal
Sambal Oelek fűszerkeverék
Sambar, Sambhar fűszerkeverékek
Sárga Curry keverék, Thai
Sazón fűszerkeverék
Scoville Skála
Sea bream
Sel Épice keverék
Sel Gris - Tengeri Szürke Só
Serundeng fűszerkeverék
Shahi Jeera - Feketekömény
Shakshuka fűszerkeverék
Sharena Sol keverék
Shichimi Togarashi fűszerkeverék
Shirataki tészta
Shirataki tészta (Japán)
Shiro Miso - Fehér Miso
Shoyu szójaszósz
SHU érték
Soba tészta (Japán)
Somen tészta (Japán)
Sriracha Szósz
Stir Fry
Svanuni Marili keverék
Szingapúr Curry keverék
Szőlőmag olaj
Sea bream
Magyarul: Durbincs hal. A Földközi-tengerben élő, ezüstszűrkén csillogó hal, a mediterrán térségben nagyon kedvelt.
Felhasználása: roston sütésre, grillezésre, de serpenyőben való sütésre is. A tömött húsa miatt nem esik szét könnyen, de lassú tűzön, türelmesen süssük jól át. Serpenyőben való sütésnél érdemes beírdalni, (mélyen bevagdosni az oldalát), a legvastagabb részein. A mediterrán térségekben a halat az ottani őshonos fűszerekkel fűszerezik, ilyen a kakukkfű, a rozmaring vagy az édeskömény. Elég néhány ágacska a hal mellé, és máris ízletes ízű halhússal tálalhatunk. Ha nincs friss fűszerünk kéznél, akkor a szárított fűszerek is megfelelőek, ilyenkor egy kis olíva olajjal locsoljuk meg a halat.
hírlevél feliratkozás
Loading...
Keresés