Keresés

recept termék 

Főmenü

Lexikon

Salotta hagyma, mogyoróhagyma   
Salsa Comun fűszerkeverék   
Sambal   
Sambal Oelek fűszerkeverék   
Sambar, Sambhar fűszerkeverékek   
Sárga Curry keverék, Thai   
Sazón fűszerkeverék   
Scoville Skála   
Sea bream   
Sel Épice keverék   
Sel Gris - Tengeri Szürke Só   
Serundeng fűszerkeverék   
Shahi Jeera - Feketekömény   
Shakshuka fűszerkeverék   
Sharena Sol keverék   
Shichimi Togarashi fűszerkeverék   
Shirataki tészta   
Shirataki tészta (Japán)   
Shiro Miso - Fehér Miso   
Shoyu szójaszósz   
SHU érték   
Soba tészta (Japán)   
Somen tészta (Japán)   
Sriracha Szósz   
Stir Fry   
Svanuni Marili keverék   
Szingapúr Curry keverék   
Szőlőmag olaj   


Shirataki tészta (Japán)

Ez a Japán tésztafajta, úgy is nevezik, hogy Hiragana, egy vékony, átlátszó, zselatinszerű, hagyományos tésztafajta, Konjac (Konjaku, Konnyaku) Yamgyökérből készítik (Ördögnyelv gyökér, Elefánt gyökér, latin neve: Amorphophallus konjac ). Az elnevezés "Shirataki" azt jelenti, hogy "Fehér Vízesés". Nagyrészt víz és Glukomannan (vízben oldódó élelmi rost) az összetevői,  alacsony az emészthető szénhidrát és kalória tartalma, és csak alig van saját íze.

Kapható száraz és nedves formában is, a nedves Konjac tésztát folyadékban árulják. Némelyik nyers, előfőzött, vagy fogyasztásra kész. A folyadékban árult tésztát érdemes újrafőzni, mert a folyadéknak jellegzetes szaga van, ami elsőre szokatlannak, kellemetlennek tünhet.

A Konjac tészta szűrés után süthető szárazan, ez általában elveszi a keserűségét, és egyben az állaga is jobban tésztaállagú lesz. Ez a sütést végezhetjük egy tapadásmentes serpenyőben, vagy Wokban. Süssük magas hőfokon gyorsan egy percig, vagy mindaddig, amíg a keverésnél nyikorgó hangot ad ki. Ezután a tésztánk kész a leveshez, vagy más szószos ételhez. 

Kérdezz minket! Kérdezz minket!